L'augment de nous casos de Covid-19 s'ha triplicat en l'última setmana a Barcelona (passant de 164 a 458), fet que ha provocat la compareixença de l'alcaldessa Ada Colau per valorar la situació epidemiològica a la capital catalana. "No és una situació equiparable a la de Lleida o altres municipis del Segrià. No és una situació alarmant", ha tranquil·litzat Colau.

Tot i rebutjar, doncs, mesures tan dràstiques com el confinament perimetral o el confinament domiciliari, Colau ha reconegut la triplicació de nous casos a Barcelona i ha assegurat que "ens preocupa". "Els contagis estan afectant gent jove i de mitjana edat. Molts d'ells són asimptomàtics", ha explicat Colau afegint que els contagis s'estan produint en àmbits de lleure i oci familiar i en trobades de persones conegudes. "Sabem que és estiu i hi ha un cert relaxament, però ens hem de prendre seriosament les mesures bàsiques", ha instat.

Per altra banda, Colau ha apuntat un element per "evitar que hi hagi un gran augment" de nous casos i que que la situació "s'escapi de control": el polèmic sistema de rastreig de contactes de la conselleria de Salut. Colau ha qualificat aquest dispositiu de "clarament insuficient" i ha posat com exemple les valoracions en aquest mateix sentit que va fer l'epidemiòloga de la Vall d'Hebron Magda Campins. "Aquest dispositiu només contempla 120 rastrejadors a tota Catalunya. Amb la situació que tenim al Segrià, a Barcelona i l'Hospitalet, ara aquesta insuficiència encara ens preocupa més", ha lamentat.

platja barcelona fase represa efe

Una de les platges de Barcelona durant el desconfinament | Efe

A més de demanar a la consellera de Salut, Alba Vergés, l'augment d'aquest dispositiu, també li ha demanat "la convocatòria urgent de la comissió mixta entre Salut i l'Ajuntament", i que aquestes reunions no es facin "de manera aïllada, ja que compartim carrers amb l'Hospitalet de Llobregat". "L'alcaldessa Marín comparteix aquest punt de vista", ha afegit. 

Per altra banda, Colau ha assegurat que "s'ha d'anticipar escenaris i prendre precaucions" i ha informat que l'Ajuntament que dirigeix ha tornat a activar el dispositiu municipal social, que es basa en un 'hotel salut', "perquè tothom qui hagi de fer un confinament el pugui fer en condicions".

El pols judicial

Preguntada pel nou front judicial obert pel confinament a la capital del Segrià, Colau ha rebutjat contribuir a "augmentar la polèmica" i només ha instat a "no generar més confusió perquè la gent ja té suficient amb tots els problemes que té". "Només demano a la Generalitat que dialogui amb els ajuntaments i amb el govern de l'Estat per solucionar aquesta situació", ha afegit.