La televisió nord-americana, CNN, s'ha fet ressò de la setmana de protestes a Catalunya després de la sentència que condemna de 9 a 13 anys de presó als presos polítics. Concretament, destaca la petició de dilàleg del president de la Generalitat, Quim Torra, al president espanyol en funcions Pedro Sánchez després de la "cinquena nit consecutiva d'aldarulls als carrers de Barcelona".

La televisió americana també destaca que el govern espanyol ha exigit a torra condemnar "enèrgicament" el aldarulls a Catalunya i perquè sigui efectriu, el diàleg, la CNN assegura que fonts del govern espanyol consideren que Torra ha de "conèixer l'altre costat dels catalans, aquells que no són independentistes i que exigeixen reconstruir la convivència".

Alhora, en relació a l'independentisme també destaca la gran manifestació unitària del passeig de Gràcia que va aplegar més de mig milió de participants segons la Guàrdia Urbana, destancant-ne el pacifisme la marxa. Ara bé, la CNN també mostra l'altra cara de la moneda, les més de 300 persones detingudes des de dilluns a Catalunya i els centenars de ferits, tant polices com civils.