El cantautor Lluís Llach ha fet aquest dimarts un crític tuit contra el Parlament de Catalunya. La crítica de Llach no sembla anar orientada cap a la institució en si, sinó cap als partits que hi tenen representació i les seves actuacions. 

L'artista ha fet la piulada prop d'una hora després que la Mesa del Parlament hagi rebutjat la destitució del secretari general, Xavier Muro, per haver-se negat a publicar íntegrament les resolucions aprovades al ple sobre la monarquia. 

 "Semblaria que el Parlament de Catalunya s'ha autoproclamat parlament de fireta?", pregunta Llach, després que la cambra declarés Catalunya republicana.

La polèmica va començar quan el secretari general va negar-se a publicar íntegrament les resolucions aprovades al ple sobre la monarquia per no contradir les instruccions i advertències del Tribunal Constitucional. En el seu lloc, va publicar una versió sense les parts més sensibles.

Avui, JxCat ha portat a la reunió de la Mesa del Parlament, tal com havia anunciat, la seva proposta perquè sigui desposseït del seu càrrec, però no ha aconseguit el suport de cap de les formacions de la cambra i la seva iniciativa ha quedat desestimada sense ni tan sols ser votada, segons fonts de la Mesa.

La reunió, celebrada telemàticament, ha estat aprofitada per Muro per defensar el seu paper i exposar els motius legals i les advertències que el van portar a actuar així.

Posteriorment, s'ha desencadenat una allau de retrets entre les formacions independentistes.