Les declaracions d'aquest divendres de Félix Bolaños, ministre de la Presidència del govern espanyol, sobre Carles Puigdemont han tingut les seves conseqüències. Després que el ministre afirmés que cada vegada el president a l'exili "es veu més allunyat de Catalunya, tant en l’aspecte polític com el personal" i assegurés que el que ha de fer Puigdemont "és tornar a Espanya i rendir comptes amb la justícia", un veí ha decidit recriminar-li aquestes paraules. Felix Bolaños està fent un viatge institucional per Catalunya i aquest dissabte, durant una de les seves visites, ha estat sorprès per un ciutadà del Vendrell (Baix Penedès), que l'ha rebut a crits de "Puigdemont, el nostre president".

Mentre el ministre espanyol participava en un acte a la localitat del Baix Penedès, el veí se li ha apropat amb un cartell de Junts amb el rostre del president a l'exili i, a escassos metres de Bolaños, ha exclamat diverses vegades el que va ser el lema de campanya de la formació: "Puigdemont, el nostre president". Ràpidament, han aparegut els guardaespatlles i un agent de la Policia Municipal, que s'han encarregat d'apartar el ciutadà del titular de la cartera de Presidència, que no ha fet cap gest davant l'escena. 


Així, Bolaños ha estat escridassat després de les seves declaracions sobre Puigdemont durant una entrevista a RTVE. El ministre de Pedro Sánchez va acusar el president a l'exili de tenir "el rellotge parat" des del 2017 i de no saber "on té el cap" perquè, a parer seu, "ha de tornar a Espanya, retre comptes amb la justícia". "Això ho facilitaria tot, però no sé molt bé què té al cap", va afegir. 

Resposta de Puigdemont a Bolaños

El mateix Puigdemont va retreure a Bolaños que utilitzés la denigració per atacar-lo: "Com que veig que parla de mi sense que jo li ho hagi demanat, li suggereixo que es documenti una mica: segur que trobarà arguments per criticar-me de manera més consistent que no pas la denigració i el menyspreu que acostumen a practicar". Així mateix, Carles Puigdemont va recordar el passat dels GAL i el PSOE i va ironitzar: "Encara he fet sort: a d’altres els del seu partit els van segrestar, torturar i matar. I enterrar en calç viva". 

El secretari general de Junts, Jordi Turull, també va reaccionar i va precisar que el president no està allunyat, sinó "exiliat" perquè "el rellotge de l'Estat espanyol s'ha retardat a temps pretèrits". "El president Carles Puigdemont molesta perquè la seva persistent acció política posa de manifest els greus dèficits democràtics de l’Estat a escala internacional del 'Gobierno más progresista'", va assegurar Turull.