Carles Puigdemont ha respost a les paraules del ministre de la Presidència, Félix Bolaños, qui en una entrevista a RTVE aquest divendres ha afirmat que el president a l'exili "no sap on té el cap" i que s'ha quedat atrapat al 2017. En un tuit, Puigdemont ha retret a Bolaños que recorri a la denigració per atacar-lo i li ha recordat el passat del PSOE i els GAL, amb el qual ha ironitzat: "Encara he fet sort: a altres els del seu partit els van segrestar, torturar i matar. I enterrar en calç viva".

"Ell cada dia es veu més allunyat de Catalunya en el terreny polític i també en el personal. Jo no sé què té al cap, però el que hauria de fer és tornar a Espanya, passar comptes amb la justícia i això facilitaria les coses", ha afirmat Bolaños. Per la seva banda, Puigdemont ha respost amb contundència: "Com que veig que parla de mi sense que jo li ho hagi demanat, li suggereixo que es documenti una mica: segur que trobarà arguments per criticar-me de manera més consistent que no pas la denigració i el menyspreu que acostumen a practicar". Finalment, el president recorda el passat dels GAL i el PSOE. 

 

Bolaños carrega contra l'acord de claredat

El ministre de Presidència no només ha menystingut l'exili de Puigdemont, també els nous plans de l'actual Govern de la Generalitat. Bolaños ha titllat "d'unilateral i electoralista" la proposta d'acord de claredat plantejada pel president de la Generalitat, Pere Aragonès. Preguntat per si mantindrà alguna trobada fora del focus informatiu amb ell, ha respost que "aquesta vegada no n'hi haurà" i ha advocat perquè les negociacions es facin en un pla discret i, una vegada aconseguit l'acord, es faci públic.

"És una proposta de partit molt legítima en un moment electoralista amb finalitats electorals", ha sentenciat en ser preguntat per la manca de voluntat d'acord per part del PSC. Bolaños ha presumit de la feina del PSOE en el conflicte català: "Amb molta feina hem aconseguit que Catalunya superi una dècada perduda". Tanmateix, tampoc ha presentat una contraproposta a l'acord de claredat proposat per Aragonès. Sí que ha descartat qualsevol mena de consulta o referèndum afirmant que no té sentit “tornar a la pitjor Catalunya de les darreres dècades”.