Ciutadans, com fa a cada campanya electoral, ha començat la seva particular batalla contra els símbols en favor dels presos polítics  als edificis públics. La formació taronja ha denunciat davant la Junta Electoral Central que la Generalitat vulnera la neutralitat política amb "símbols i expressions partidistes" en edificis públics, com ara a les seus de diferents conselleries. L'ofensiva contra els símbols s'estén també a l'àmbit municipal i ja han denunciat davant les juntes de zona ajuntaments com els de Castelló d'Empúries, Palamós Figueres o Sarrià de Ter.

El candidat a les eleccions del 14-F, Carlos Carrizosa, ha criticat que hi hagi "estelades, pancartes demanant la llibertat de polítics presos o llaços grocs" en edificis públics, i ha reclamat que "tot símbol que resulti partidista sigui retirat". Carrizosa ha advertit que aniran fins al final com van fer amb el president Quim Torra, inhabilitat per no haver retirat a temps les pancartes dels presos polítics del Palau de la Generalitat.

Pancartes i llaços grocs

"La Generalitat governada pel populisme nacionalista no respecta la neutralitat de les institucions a Catalunya i ens veiem obligats a denunciar-ho davant la Junta electoral central (JEC) i les juntes de zona", ha assenyalat el candidat taronja, que ha recordat que és "il·legal" que en edificis públics "que són de tots els catalans" pengin pancartes demanant la llibertat dels presos o llaços grocs o estelades. "No permetrem que els separatistes tornin a convertir a Catalunya en el seu cortijo", ha dit.

Arrimadas retira llaços grocs Amer Carles Palacio

Inés Arrimadas i Carlos Carrizosa retirant llaços grocs a Amer, durant l'anterior campanya electoral / Carles Palacio

Carrizosa ha aprofitat l'anunci de la seva ofensiva contra els símbols per atacar els socialistes, als que ha cridat a "defensar la legalitat a Catalunya". Sabedor que la seva formació perdrà vots en favor del PSC ha carregat contra Salvador Illa. "Ens tornem a trobar amb la passivitat del candidat Illa, voldríem sentir totes les forces constitucionalistes criticant això, però el PSC no vol molestar els seus futurs socis de tripartit", ha lamentat, referint-se a ERC.

No sap quan afiliats tenen

Carrizosa ha quedat en evidència aquest migdia quan, en l'acte de lliurament del carnet del partit a una vintena de nous afiliats, no ha sabut dir quants en té la seva formació a Catalunya. "No tinc les xifres, però hem constatat que la força, la il·lusió està present en els afiliats", ha contestat a preguntes dels periodistes. 

Imatge principal, el candidat de Ciutadans a les eleccions del 14-F, Carlos Carrizosa / ACN