Ciutadans ha fitxat la periodista i escriptora Anna Grau per formar part de les llistes del partit per a les pròximes eleccions catalanes del 14 de febrer. Segons ha avançat l'ABC i ha confirmat el partit, Grau ocuparà el número dos de la llista per Barcelona, just darrere de l'ara cap de l'oposició al Parlament, Carlos Carrizosa. D'aquesta manera, substitueix Lorena Roldán després de la seva marxa al Partit Popular.

Ja feia temps que la periodista militava a Ciutadans i es tracta d'una cara coneguda entre l'unionisme que ara farà el salt a primera línia política. De fet, el juliol passat va ser elegida presidenta de Societat Civil Catalana a Madrid.

manifestacio espanyolista unionista ciutadans anna grau mireia comas

Imatge: La periodista Anna Grau, acompanyada d'Albert Rivera, Inés Arrimadas, Lorena Roldán i altres dirigents de Ciutadans en una manifestació unionista.

La candidata es presentarà aquest mateix dijous oficialment al costat de Carrizosa a Barcelona.

Llicenciada en Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona, compta amb diversos llibres publicats com El dia que morirà el president (1999), #Podemos (2014) o Los españoles son de Marte y los catalanes de Venus? (2015). Com a periodista, va treballar al diari Avui abans de ser corresponsal a Nova York de l'ABC i en l'actualitat col·labora en mitjans com RTVE, La Sexta o La Ser, entre d'altres. També és columnista a The objective i a The New Barcelona Post.

La caiguda de Ciutadans

Ciutadans no està passant la millor de les seves èpoques i, fins i tot, els seus propis sondejos interns vaticinen una gran pèrdua d'escons de cara a les eleccions en el Parlament del proper 14 de febrer. La caiguda de la formació de dretes va començar amb les eleccions al Congrés del 10 de novembre del 2019, on va passar de 57 diputats a 10, i sembla que el desastre es repetirà a Catalunya.

A més dels mals pronòstics, s'hi suma la marxa de nombrosos dirigents i militants cap a altres partits, com és el cas de la mateixa Roldán, que se n'ha anat amb el popular Alejando Fernández, o del tarragoní Rubén Viñuales, que s'ha afegit al PSC d'Illa. Aquests salts evidencien la debilitat del partit de cara als pròxims comicis a la cambra catalana.