Quinze dies de campanya es fan llargs per als candidats, que han de parlar durant hores. Mítings, conferències, col·loquis, entrevistes, tuits, posts a Facebook, debats... Arriba un punt en què, per no repetir-se, proven a dir el mateix de forma diferent i sembla que diguin tot el contrari. Això quan no esquiven de totes passades prendre postura. Fins i tot Ciutadans, que presumeix de tenir el mateix discurs clar allà on va, es ressent de la durada de la campanya. De fet, de dues campanyes seguides.

Ni una cosa ni l'altra

Un cas clar ha estat el d'Albert Rivera. En poques hores ha emès dos discursos contradictoris. Al migdia, al col·loqui Primera Plana ha rebutjat "donar suport a un govern de perdedors", amb la qual cosa assumia que, com a mínim, s'abstindria a la investidura del PP si fos la força més votada. En canvi, a la tarda, a la conferència Barcelona Tribuna ha assegurat que "no donarà suport a un govern del PSOE o del PP". Rivera, però, ha dit en alguna ocasió que per ell abstenir-se en una investidura no és donar suport a res. Aquesta manca de claredat ha creat controvèrsia a la xarxa:
No és el primer cop que Ciutadans incorre en aquest tipus d'ambigüitats i, de fet, n'ha reconegut alguna, com ara la referència del seu programa electoral a la violència de gènere. També ha estat ambigu el discurs del candidat taronja a Barcelona, Juan Carlos Girauta, pel que fa a acords amb Podemos. En diversos actes de campanya s'ha mostrat obert a pactar reformes amb el partit de Pablo Iglesias, mentre que al debat de TV3 va assegurar a Xavier Domènech, d'En Comú Podem, que mai no comptarien amb el suport de Ciutadans "per aliances, ni investidures, ni res", en la línia del que ha dit Rivera al Primera Plana.