El candidat de Ciutadans a la Moncloa, Albert Rivera, ha admès aquest dijous a Toledo que, tal com està redactada la intenció de modificar la llei Integral de Mesures contra la Violència de Gènere al programa electoral, la proposta pot donar lloc a confusió. Segons ha assenyalat, defensar aquesta "equiparació per baix" no significa "negar la violència de gènere", i C's "en cap cas vol reduir les penes dels maltractadors".

En aquest sentit, Rivera ha aclarit que amb la seva proposta sobre la violència de gènere no pretén "abaixar el llistó", sinó "equiparar per dalt i no per baix", de manera que l'agreujant que existeix avui a penar la violència de gènere s'apliqui també a altres tipus de violència domèstica.

"No estem baixant el llistó. A l'inrevés, l'estem pujant" perquè "volem anar més enllà", ha posat sobre la taula el candidat de C's, que a més ha afegit que el partit aclarirà aquesta qüestió amb un text explicatiu.

D'altra banda, ha destacat que el seu partit  pretén "prevenir el maltractament contra les dones introduint i reforçant les mesures cautelars" i fent que es compleixin les ordres d'allunyament mitjançant l'ús de les polseres que controlen la distància entre maltractador i víctima.

Font: Europa Press