El PSC condemna qualsevol agressió, encara que sigui verbal, i mostra el màxim respecte al treball que han de fer jutges i fiscals”. Amb aquestes paraules ha valorat la portaveu parlamentària del PSC, Eva Granados, la controvèrsia que envolta la fiscal en cap de Barcelona, Anna Maria Magaldi, que ha denunciat haver rebut insults a les portes del judici del 9-N. “Esperem que es pugui resoldre aquesta situació i que els fiscals puguin fer la seva feina amb plenes garanties”, ha afirmat Granados.

Fernándo de Páramo, portaveu adjunt de Ciutadans, també ha valorat la polèmica de la Fiscalia pel judici del 9-N i ha dit que la notícia “no pot ser l’ambient de confrontació, insults i pressions a la fiscal i als tribunals”. En aquest sentit, de Páramo ha denunciat els insults i ha assegurat que “ningú es pot sentir per sobre de la Justícia” ni ha de creure “que pot insultar i pressionar jutges i fiscals, que han de fer la seva feina”.

Decisió del TC

En referència a la decisió del Tribunal Constitucional (TC) d’anul·lar la resolució parlamentària del referèndum sobre la independència, Granados l’ha qualificada de “lògica” i ha recordat que els socialistes ja “van alertar que hi havia resolucions que se sortien del marc legal”.

En una línia molt semblant, De Páramo ha donat suport a la decisió del TC, assegurant que “afortunadament, tothom és igual davant la llei”. “Hi ha qui creu que per dir-se Forcadell, Mas o Homs han de tenir privilegis”, ha assegurat el portaveu adjunt de C’s que s’ha mostrat satisfet pel fet que “tothom hagi de rendir comtes davant la llei" ja que, segons ha assegurat, "en política no hi ha privilegis”.