El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha anunciat que el seu partit se sumarà a la manifestació unionista convocada per a aquest diumenge, 17 de febrer, a Barcelona. En roda de premsa l’endemà del fracàs de la manifestació a Madrid contra el diàleg polític amb Catalunya, Rivera ha assegurat que es mantindrà la idea i l’eslògan de la manifestació d’ahir, però aquest cop, liderada per la seva formació.

De fet, Rivera ha assegurat que la intenció d’aquestes manifestacions és "superar les sigles i els partits, però algú ha de liderar-la”, per afegir que "a Catalunya ens toca aquest paper”.

Ara bé, la manifestació ja va ser convocada el passat 8 de febrer i en aquell moment no hi figurava Ciutadans, que ara en vol assumir el lideratge. Entre les entitats convocants hi ha Convivència Cívica Catalana, Coordinadora per Tabarnia, Somatemps, Empresaris de Catalunya, Espanya i Catalans, Los de Artós, Profesores por el Bilingüismo i Españoles de a pie, entre altres, però de moment no hi figura Societat Civil Catalana (SCC). El lema de la protesta és "Catalunya és Espanya, eleccions ja!" i començarà a les 11:30 a la plaça Urquinaona.

Els organitzadors van anunciar la convocatòria el passat 8 de febrer i van quedar a l’espera que la manifestació compti també amb el suport dels partits polítics contraris a la independència i d'altres entitats espanyolistes.