El secretari de comunicació de Ciutadans, Fernando de Páramo, ha ofert el seu partit per negociar les ofertes que el president espanyol, Mariano Rajoy, està preparant per reconduir la situació catalana, tal com ha assegurat aquest matí el portaveu del govern central a Catalunya, Enric Millo. Segons de Páramo, els esforços de Rajoy seran en va perquè a Catalunya no hi trobarà cap interlocutor governamental. Des del Govern, però, es nega qualsevol acostament per part de Madrid.

El diputat al Parlament ha retret al president de la Generalitat que només parla d’independència i que “s’esborra i fa campana” quan ha d’anar a la conferència de presidents o quan ha de nomenar un expert per negociar el finançament. “No deixarem els catalans tirats com està fent Puigdemont, que l’únic que fa és anar a Madrid per parlar d’independència”, ha apuntat De Páramo, qui ha assenyalat també que, des de Ciutadans, ja s’han iniciat converses amb Soraya Sáenz de Santamaría.

Crítica per les estelades de la manifestació d’ahir

El secretari de comunicació ha criticat que alguns aprofitessin la manifestació d’ahir, que va aplegar més de 160.000 persones a Barcelona, i el “drama dels refugiats” per “ficar l’estelada i parlar d’independència”.

De Páramo ha explicat que una delegació de Cs, representada per les diputades Sonia Sierra i Susana Beltrán, va assistir a la marxa “Volem Acollir” per reclamar a l’executiu de Mariano Rajoy que es posi les piles en matèria d’immigració. “Vam participar-hi perquè el govern espanyol no miri cap a un altre costat en aquest drama, que compleixi els tractats i que acceleri els processos d’acollida, perquè es pot fer molt més”, apunta. Ara bé, De Páramo ha volgut puntualitzar que va haver-hi alguns que van aprofitar l'avinentesa per “parlar també de separació”.