La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha negat que hi hagi hagut cap oferiment per part de l'Estat espanyol a Catalunya, ni que hi hagi trobades privades entre els dos governs. D'aquesta manera, Munté ha desmentit el delegat espanyol a Catalunya, Enric Millo, que aquest matí havia assegurat en una entrevista a TV3 que hi havia trobades "d'alt nivell" però que no es feien públiques. En la mateixa entrevista també havia assegurat que el Govern de Mariano Rajoy està preparant una oferta per a Catalunya basada en els 46 punts del document de Puigdemont, però sense incloure-hi el referèndum. 

"L'única cosa que rebem són amenaces d'inhabilitació i que el diàleg s'ha de limitar a parlar del que ells volen", ha subratllat en declaracions als mitjans a Lleida després de les paraules de Millo. La consellera ha volgut deixar clar d'aquesta manera que no hi ha "cap oferta de diàleg ni cap proposta d'asseure's i parlar com a persones civilitzades com en un Estat democràtic ha de ser". 

A més, segons la portaveu del Govern, tant aquests 46 punts que Puigdemont va presentar fa un any a Rajoy, com els que va portar l'expresident català Artur Mas a Madrid fa uns dos anys, "estan intactes en el seu incompliment". Munté ha volgut demanar també al govern espanyol "un diàleg clar i sense límits".

Operació Diàleg

El delegat del govern espanyol, Enric Millo, havia assegurat aquest matí que el govern de Mariano Rajoy està preparant una oferta basada en les 46 peticions del president Carles Puigdemont, però sense contemplar el referèndum, que considera il·legal i que no porta enlloc. "Un referèndum no resol els problemes, manté les divisions", ha assegurat el delegat espanyol. Això sí, ha assegurat que dels altres 45 punts se n'està parlant i que l'executiu de Rajoy ja prepara una proposta.

Pel que fa a aquestes les converses i al diàleg entre les dues administracions, Millo ha assegurat que existeix i que s'està "dialogant". En ser preguntat per la possible reunió entre Puigdemont i Rajoy, que encara no té data després de mesos, Millo ha assegurat que "es farà", però ha afegit que ja hi ha "trobades a tots els nivells", tot i que a vegades "no són públiques".