El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha assegurat que l'Estat està preparant una oferta per a Catalunya basada en els 46 punts del document de Puigdemont, però sense incloure-hi el referèndum. A més, Millo ha assegurat que hi ha hagut trobades a "tots els nivells" entre l'Estat i el Govern de Catalunya, tot i que no sempre "han sigut públiques". El Govern, però, ho ha desmentit. Millo ho ha dit en una entrevista a TV3, on també ha defensat que si “no hi hagués més remei” i es produís una col·lisió, es podria suspendre l’autonomia de Catalunya.

En aquest sentit, Millo ha assegurat que el govern de Mariano Rajoy està preparant una oferta basada en les 46 peticions del president Carles Puigdemont, però sense contemplar el referèndum, que considera il·legal i que no porta enlloc. "Un referèndum no resol els problemes, manté les divisions", ha assegurat el delegat espanyol. 

Pel que fa a les converses i el diàleg entre les dues administracions, Millo assegura que existeix i que s'està "dialogant". De fet, en ser preguntat per la possible reunió entre Puigdemont i Rajoy, que encara no té data després de mesos, Millo ha assegurat que "es farà", però ha afegit que hi ha "trobades a tots els nivells", si bé ha manifestat que a vegades "no són públiques". També el delegat ha assegurat que no només són amb el Govern de la Generalitat, sinó també amb les administracions locals, i províncies, i amb les entitats econòmiques i culturals.

Sobre què podria fer l'Estat espanyol per evitar el referèndum a Catalunya, previst com a molt tard per al setembre, Millo ha assegurat que treballa per "evitar la col·lisió", però ha defensat que si finalment es produís, l'Estat "es veuria obligat a utilitzar mecanismes". En aquest sentit, Millo ha assegurat que "si no hi hagués més remei" s'aplicaria l'article 155, cosa que suposaria la suspensió de l'autonomia de Catalunya. Tot i això, ha matisat que treballarà perquè no s'arribi a aquest punt.