Després d'aconseguir que la Junta Electoral de Barcelona obligués l'Ajuntament de la capital catalana a retirar la pancarta que demanava la llibertat dels presos polítics, i després de sumar forces amb el PP per exigir que l'alcaldessa Ada Colau elimini la il·luminació groga de fonts i edificis públics "perquè no interfereixi" en la campanya per les eleccions del 21-D, ara el líder de Cs, Albert Rivera, no ha tingut miraments a Herrera en Cope a l'hora d'amenaçar amb més accions a la Junta Electoral.

Rivera, que ha justificat l'amenaça sota l'argument que "no pot ser que en plena campanya, als ajuntaments, que són de tots, es faci apologia d'unes llistes o simbologia política", ha aprofitat l'ocasió per carregar contra TV3 perquè, a parer seu, "no és només que faci apologia de la independència", sinó que també "ens costa diners als catalans". TV3, la televisió pública a la qual la Junta Electoral Central ja ha prohibit dir expressions com "Govern a l'exili", "president Puigdemont" o "consellers empresonats".

A banda d'això, i encara dins les amenaces de Rivera contra segons quins símbols, el president del partit taronja ha assegurat haver recorregut a la Junta Electoral la qüestió sobre les estelades als ajuntaments perquè, segons ha posat com a exemple, "és com si jo pengés una bandera de Cs als ajuntaments" on ells governen, és a dir, en cap a tot Catalunya.

Esquerra-dreta

I no només això. Rivera ha presumit —altra vegada— de ser l'únic partit que pot estendre la mà tant a l'esquerra com a la dreta i més ara que Catalunya "necessitarà molta solidaritat, diàleg i tarannà per tornar a la normalitat". De fet, dissabte, en un acte que podia semblar perfectament de campanya, el president de Cs ja va oferir el seu suport al PP i al PSC i, ahir, el líder del PP català, Xavier García Albiol ja va deixar anar a TV3 que la nit del 21-D obligarà els d'Inés Arrimadas i els de Miquel Iceta a tancar-se en una habitació i pactar.

Precisament per això, i en un to electoralista com ja comença a ser habitual en el seu dia a dia, Rivera ha sortit en defensa de la líder del partit a Catalunya posant damunt la taula que "la seva missió principal i del seu equip serà cosir la ferida que els nacionalistes han creat entre els catalans". Ara bé, sempre esperant que "la pressió dels votants del PSC i el sentit comú faci que finalment Pedro Sánchez i Miquel Iceta rectifiquin i els constitucionalistes sumem".

En aquest sentit, ha llançat un missatge a Podemos provant de buscar, també, el seu suport i desitjant que els de Pablo Iglesias "sàpiguen llegir la realitat social d'Espanya i de Catalunya en concret i escolti els seus votants". A banda d'això, la seva implicació en les eleccions del 21-D està clara per a ell: "Em jugo la convivència a la meva terra i la meva nacionalitat".