La Junta Electoral Central ha prohibit aquest dilluns que les informacions dels mitjans públics catalans parlin de "consellers empresonats" o de la "llista del President". L'òrgan, que ja va prohibir parlar de "Govern a l'exili", estima així parcialment un altre recurs de Cs contra resolucions de la Junta de Barcelona argumentant que es vulnera el principi de neutralitat i igualtat entre els candidats.

La resolució tampoc admet que es parli directament de "consellers" o "president", sinó que exigeix utilitzar l'expressió "molt honorable" o "honorable senyor" per referir-se als "expresidents i "exconsellers", respectivament.

La JEC afirma que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha sigut "negligent" velant per la vigència d'aquests principis i li demana que durant la campanya "eviti usar tractaments informatius que puguin induir a confusió".

"L'espectador pot arribar a la conclusió falsa que existeix un Govern legítim a l'exili, persecució política dels consellers o que una determinada candidatura és l'hereva genuïna d'aquest pretès Govern a l'exili, ocultant o disfressant la realitat ja que no existeix tal exili sinó una aplicació pura i simple de les lleis vigents a un país democràtic", recull l'escrit.

Cobertura de la manifestació pels presos

D'altra banda, la junta també considera que la cobertura informativa de la manifestació del passat 11 de novembre demanant la 'Llibertat dels presos polítics' va vulnerar els principis de pluralisme polític i neutralitat informativa. Tanmateix, no dona mesures compensatòries a Cs, tal i com exigia el partit.

Ciutadans havia presentat dos recursos davant la Junta Electoral Central per no estar d'acord amb les resolucions que havia dictat la Junta Electoral de Barcelona. En tots dos casos, estima en part els recursos i dona, parcialment, la raó al partit d'Albert Rivera.