El vicesecretari general de Ciutadans Daniel Pérez Calvo ha dit que l'executiu espanyol vol "perdonar les multes del Tribunal de Comptes" i assegura que s'asseguraran que "es torni cada cèntim. Qui la fa la paga".

"Qui la fa la paga"

Pérez Calvo explica: "Estem veient que el govern espanyol intenta ficar mà i manipular la independència judicial, ara al Tribunal de Comptes". Seguidament ha argumentat que Ciutadans serà la bandera contra l'independentisme, insistint en la via de la confrontació que Arrimadas va protagonitzar i va dur-la a guanyar unes eleccions a Catalunya, "Estarem atents per evitar que Sánchez perdoni les multes i que es torni cada cèntim. Qui la fa la paga".

"Ara sembla que haurem de pagar el cop d'estat per segon cop, amb un regadiu de milions en diferit perquè puguin disposar de munició econòmica", ha dit el vicepresident de Ciutadans. Seguidament ha criticat que es destini més de la meitat del Fons de Liquiditat Autonòmic a Catalunya, "els diners seran per finançar un nou intent del procés i per seguit pagant una tele pública que menteix".

Un Pérez molt indignat ha exclamat que "haurem de pagar la festa d'una part de Catalunya".

La desintegració de Ciutadans

La candidata a la Presidència de la Regió de Múrcia que el març passat va liderar la moció de censura fallida, la qual va desencadenar un terratrèmol polític al país, Ana Martínez Vidal, va anunciar aquest diumenge en el seu compte de Twitter que abandona el seu càrrec com a coordinadora autonòmica a Ciutadans i el lloc que ocupava en l'Executiva nacional del partit, encara que mantindrà el seu escó a l'Assemblea Regional.

Aquesta dimissió se suma a l'allau de fugides transfuguismes que fa temps que desestabilitzen de mica en mica el partit espanyolista. Aquesta mateixa setmana, Cs va perdre l'alcaldia a la ciutat més gran que tenia, Granada, després de la renúncia de Luis Salvador.

Macron renega de Ciutadans

A més a més, Mickael Nogal, diputat del partit d'Emmanuel Macron, ha admès la seva decepció amb Ciutadans per la seva "ambigüitat" davant els ultres de Vox. El jove francès, d'origen espanyol, ha dit en una entrevista per Europa Press recollida per ElBoletin.com que així com el 2019 el seu partit, La República en Marxa, i el partit d'Albert Rivera eren "cosins", ara tenen clar que la decisió d'Inés Arrimadas d'"acceptar treballar amb Vox" ha significat travessar "una línia vermella" que els liberals francesos "no poden entendre". Tots dos grups parlamentaris s'integren en la mateixa formació dins del Parlament Europeu, Renovar Europa, que agrupa formacions liberals.

Davant la nova direcció del partit espanyolista que el diputat gal creu que ha pres recentment, ha afirmat: "La línia d’En Marche no és la de Ciutadans". A més a més, Nogal sembla estar convençut que, si encara hi fos Rivera, no hauria pres les mateixes decisions que Arrimadas"Ens ha decebut molt la posició de Ciutadans respecte a Vox, hi hem posat distància", ha declarat. 

Imatge principal: Daniel Pérez Calvo i Inés Arrimadas. -EFE