L'exregidora de Ciutadans a l'Ajuntament de Barcelona Marilén Barceló quedarà com a regidora no adscrita a l'Ajuntament i no podrà incorporar-se al grup de BCN Canvi que lidera Manuel Valls, segons un informe emès pel secretari general del consistori.

En l'escrit, el secretari recull que el Tribunal Constitucional dicta la "prohibició legal" que els regidors que abandonen un grup puguin incorporar-se a un altre. Barceló va abandonar el grup municipal i es va donar de baixa del partit taronja el passat 31 de maig per "discrepàncies amb el lideratge i la coordinació" en el consistori, que recau en Luz Guilarte.

Així doncs, Ciutadans es quedarà amb tres regidors: Guilarte, Paco Sierra i Celestino Corbacho; BCN Canvi seguirà amb Manuel Valls i Eva Parera, i Barceló es quedarà com a regidor independent de qualsevol grup.

L'esmentat informe recorda que Cs i BCN Canvi es van presentar junts a les eleccions el 2019, però que abans de constituir-se com a grup municipal ja es van separar.

Barceló ja va explicar fa uns dies que els motius de la seva decisió eren "qüestions internes que els responsables del partit coneixen des de fa més d'un any i no havent-se solucionat fan que prengui aquesta decisió". "Quan existeix un problema sempre intento arreglar-lo, per difícil que sigui, però aquesta vegada ha estat impossible", va assegurar i va agrair el treball dels assessors del grup municipal, de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i dels consellers de l'esmentat grup.

El vaixell s'enfonsa

Tot això succeeix poc després que el mateix Valls hagi anunciat que aviat abandonarà Barcelona i la política municipal. De fet, Valls es va animar i va revelar que va venir a Barcelona perquè "volia canviar de vida".

"Amb l'enfonsament del Partit Socialista, és tota la meva vida política la que s'enfonsa. 40 anys. També m'estava separant de la meva dona de llavors. Per a les restes del socialisme em converteixo en un traïdor, perquè voto Macron. I molts dels amics de Macron em menyspreen. I em sento una diana de l'antisemitisme i de l'islamisme radical: Edwy Plenel [president de Mediapart] m'acusa de fer la guerra als musulmans. Aconsegueixo mantenir el meu escó de diputat, però després d'una campanya que em deixa exhaust i amb ferides. I de sobte començo a sentir inputs espanyols", es va sincerar.

 

Imatge principal: l'exregidora de Ciutadans a l'Ajuntament de Barcelona Marilén Barceló / Foto: Europa Press