Si hi ha una formació unionista que ha defensat amb dents i ungles l'acusació de rebel·lió contra els presos polítics catalans aquesta és Ciutadans. Fins i tot, des del Parlament, s'ha arribat a anomenar "Comitè per a la Rebel·lió” el Govern del president Carles Puigdemont.

El tuitaire Bernat Castro (Berlustinho) ha recuperat una piulada de la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, criticant el president Quim Torra i una campanya de la formació unionista de 2010 i hi ha trobat unes coincidències ben curioses:

La gran coincidència és l'ús que Ciutadans dona a la paraula 'rebel·lió'. Quan Arrimadas va reaccionar al discurs de Cap d'Any del president català el va acusar d'"ignorar a la majoria dels catalans i demanar als seus que es rebel·lessin". 

Aquest terme que la formació unionista ha fet servir tantes vegades per carregar contra els partits independentistes és el mateix que va fer servir el propi Ciutadans en una campanya l'any 2010: "Rebélate", deien els aleshores liderats per Albert Rivera. 

El 2010 Albert Rivera es confirmava com a líder del partit i es presentava a les eleccions del 28 de novembre d'aquell any amb una campanya que, precisament, apel·lava a la rebel·lió. "Ens rebel·lem perquè volem convivència i no enfrontament, ens rebel·lem contra la crisi i a favor d'una Catalunya pròspera", deia un jove Rivera en un acte de campanya al Teatre Romea de Barcelona. 

Berlustinho ha destapat aquest "zasca" i ja s'ha afanyat a demanar-li a Arrimadas si vol que "l'hi emboliqui per Reis".