Ciutadans es plantejaria recórrer al Tribunal Constitucional la delegació de vot del president Carles Puigdemont. Així ho ha anunciat el portaveu parlamentari de la formació, Carlos Carrizosa, que ha qualificat el vot delegat com una "trampa" del president. Els d'Inés Arrimadas, que fins ara no s'havien plantejat portar la delegació als tribunals, ara han pres la decisió motivats per la negativa de la Mesa del Parlament a revocar-la.

Per Carrizosa, la sortida de Puigdemont de la presó de Neumünster és motiu suficient perquè la Mesa del Parlament reconsiderés la seva delegació del vot. En aquest sentit, Ciutadans suggereix que Puigdemont, després que s'hagi descartat el delicte de rebel·lió, torni a l'estat espanyol i s'entregui a la justícia. "Ara que Puigdemont està en llibertat i pot venir a Espanya a donar la cara, demanem la revocació de la resolució del seu vot", ha explicat.

Aquest matí, la Mesa ha decidit mantenir la delegació del president, després d'haver descartat les peticions de revocació presentades per Ciutadans i el PP, que ja han assenyalat en la reunió que aquesta decisió podria contradir l'ordenament constitucional i, per tant, podria ser tramès a l'alt tribunal. Els independentistes han justificat el vot en contra de la revocació per l'euroordre que segueix vigent per malversació.

Torrent, "emissari" de Puigdemont

A banda de les crítiques a la Mesa, també hi ha hagut un missatge dirigit al president del Parlament, Roger Torrent, de qui s'ha criticat la seva intenció de viatjar a Ginebra per a reunir-se amb les Nacions Unides, a on anirà a fer "d'emissari de Puigdemont", segons el portaveu de Ciutadans.

Sobre la voluntat de Torrent de desplaçar-se fins a Suïssa, Carrizosa ha deixat anar que si Torrent vol viatjar, "no ho pagui amb els diners de tots els catalans".

Atac a TV3

Ciutadans ha tornat a carregar contra la televisió pública catalana després d'haver emès el passat diumenge una entrevista amb el president Puigdemont. "Els representants de tots tenen dret a opinar sobre el que es diu a la televisió de tots", ha exposat Carrizosa, que ha demanat poder debatre al Parlament allò que "no els permet" l'independentisme.