La vulneració de drets polítics arribarà al cor de les Nacions Unides. El president del Parlament, Roger Torrent, viatjarà aquest dimecres i dijous fins a Ginebra, on es reunirà amb membres de l’ONU. L’objectiu és el de “defensar els drets polítics de tots els diputats i denunciar les ingerències il·legítimes de l’Estat” a la Cambra catalana.

De la mateixa manera, segons han informat fonts parlamentàries, Roger Torrent també mantindrà contactes amb diversos càrrecs electes suïssos. Aquest viatge del president de la Cambra es produeix sis dies després que el jutge Pablo Llarena tornés a impedir la investidura del número dos de JxCat, Jordi Sànchez. A parer de Torrent, això contravé la resolució del Comitè de Drets Humans de l’ONU, que instava l’Estat a garantir els seus drets polítics.

En la seva resolució d’admissió a tràmit de la demanda de Sànchez, el Comitè de Drets Humans de l’ONU instava l’Estat espanyol a “prendre les mesures necessàries per assegurar-se que Jordi Sànchez pot exercir els seus drets polítics”. Ho feia emparant-se en l’article 25 del Conveni Internacional de Drets Civils i Polítics. Aquestes mesures cautelars no impliquen la decisió final després de ser examinada la demanda del diputat, aclaria el document.