El portaveu de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, ha instat avui al govern de Pedro Sánchez a requerir al Tribunal Constitucional l'anul·lació del consell assessor per al debat constituent d'una hipotètica república catalana.

El Govern ha creat avui el consell assessor per a l'impuls del Fòrum Cívic i Social per al Debat Constituent, que té per encàrrec "analitzar i oferir la metodologia i el programa d'un debat de definició de model de país que vol la ciutadania", segons ha explicat el president Quim Torra i que capitanejarà l'exdiputat i cantautor Lluís Llach.

Carrizosa ha afirmat que el Govern pretén emparar aquest òrgan amb la llei de consultes i amb una "resolució parlamentària anul·lada" pel Tribunal Constitucional en l'anterior legislatura, tant en el punt que feia referència al referèndum com el relatiu al procés constituent. En aquest sentit, el dirigent de la formació taronja ha opinat que amb aquest organisme l'executiu de Quim Torra "prossegueix el cop a la democràcia iniciat fa un any" pel president Carles Puigdemont.

Per a Ciutadans, a més d'"il·legal" és "absolutament intolerable" que el Govern continuï amb l'"arquitectura de xiringuitos polítics paral·lels", organismes que ha emmarcat en el "trilerisme" i en les "argúcies" del procés sobiranista. A més, segons Carrizosa, aquests "xiringuitos polítics" serveixen també per "col·locar els vividors del procés". "Què més ha de passar?" perquè actuï el Govern, s'ha preguntat Carrizosa.