Un “atemptat a la democràcia”. D’aquesta manera ha valorat el vicepresident segon del Parlament, José María Espejo Saavedra (Ciutadans), la decisió de la Mesa d’aquest dimarts de mantenir la majoria del ple a les comissions en cas d’empat. “S’ha decidit no acatar una resolució judicial, i fer-ho en contra del que diu el reglament del Parlament”, ha denunciat, malgrat que la qüestió sobre la substitució encara no s’ha abordat.

En aquest sentit, Espejo Saavedra ha avançat que presentaran una petició de reconsideració contra la decisió de la Mesa d’aquest dimarts. “És un fet molt greu, encara que Sánchez digui que el que passa a Catalunya és absolutament normal”, ha lamentat. “Sánchez està girant l’esquena a set milions d’espanyols que viuen a Catalunya i veuen vulnerada la seva democràcia, les seves lleis i les sentències judicials”, ha insistit.

El vicepresident segon de la cambra també ha criticat que el Parlament estigui “tancat” pels independentistes i que tan sols s’hagin celebrat dues sessions de control al Govern, sense fer referència a les eleccions del 21-D i l’aplicació de l’article 155. “Tenim un president del Parlament que, al mateix temps que fa proclames per la llibertat d’expressió, emmordassa la meitat dels catalans”, ha assegurat. Ha promès combatre-ho “des de les institucions i el carrer”.

Finalment, Espejo Saavedra s’ha referit a la topada que va tenir la setmana passada el portaveu del seu grup, Carlos Carrizosa, amb dos activistes independentistes, Anna Arqué i Joan Vives. Segons ha dit el dirigent de Cs, tots els membres de la Mesa, inclòs el president Roger Torrent, s’han solidaritzat contra les “amenaces” que va rebre Carrizosa, excepte el vicepresident primer Josep Costa, que va ser qui va convidar Arqué i Vives. Ha alertat sobre una “deriva molt perillosa”.