La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, ha assegurat que la possibilitat que els indults siguin reversibles atemptaria contra la llibertat individual dels presos polítics."La paraula reversible en els indults és com una espasa de Dàmocles que pot coartar el lliure desenvolupament de les persones", ha sentenciat Ciuró a El matí de Catalunya Ràdio

La consellera recorda que el concepte d'"indult reversible" no està definit i que simplement ha planat pels mitjans de comunicació. Tot i això, en el cas que es materialitzés Ciuró considera que s'estarien vulnerant els drets dels presos polítics. L'amenaça velada de la reversibilitat coartaria la llibertat d'acció dels afectats per la mesura de gràcia, segons la consellera. 

Ciuró ha confirmat que encara no sap quin dia s'atorgaran els indults. "Sabem que fa dies que són sobre la taula del ministre", ha reconegut la consellera. En l'entrevista, Lourdes Ciuró ha subratllat que els indults s'han de concedir amb la màxima brevetat, ja que són decisions "que afecten persones i les seves famílies". "No cal més acarnissament", ha conclòs. 

Diàleg amb honestedat 

Lourdes Ciuró ha assegurat que el Govern es dirigirà a la taula de diàleg amb honestedat i amb "presumpció de bondat per l'altra banda". La consellera ha recordat que "el 50% de l'independentisme ha dit que té un diputat més el partit que aposta per la taula de diàleg". 

L'honestedat amb la qual Ciuró es vol aproximar a la taula de diàleg inclou recordar que "els indults no són suficients". La consellera ha remarcat que el conflicte de Catalunya amb l'Estat espanyol ve de molt més lluny que fets pels quals condemnen als líders del procés i que obviar aquest fet seria un error. 

El problema del rei

La consellera de Justícia ha assegurat que el rei Felip VI té "un problema greu" de simpaties amb Catalunya. "Com a mínim la meitat de Catalunya se sent desvinculat del rei", ha explicat Ciuró. La visita del monarca a Catalunya segueix aixecant polèmica, en especial respecte als representants del Govern que es trobarien amb el monarca, Sobre això Ciuró ha afirmat que: Hi va la consellera de Presidència, no hi ha res més que això"

 

Imatge principal: La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, amb la consellera de Drets Socials, Violant Cervera / Sergi Alcàzar