La consellera de Justícia de la Generalitat, Lourdes Ciuró, ha defensat reformar el reglament del Parlament per eliminar l'article que estableix la suspensió d'un diputat si se li obre un judici vinculat amb la corrupció, perquè creu que serviria per "evitar tendència a la ingerència judicial".

En una entrevista aquest dimecres a Catalunya Ràdio, Ciuró ha assenyalat que aquest article es va afegir "no fa molt i el que es demana és tornar a la situació anterior".

Ciuró ho ha afirmat després que els serveis jurídics del Parlament hagin proposat suprimir l'article 25.4 del reglament del Parlament, que estableix la suspensió d'un diputat si se li obre judici per un delicte de corrupció i que podria afectar a la presidenta de la Cambra, Laura Borràs, en la seva causa per les presumptes irregularitats quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

laura borres ACN

La presidenta del Parlament, Laura Borràs / ACN

Junts, obert a estudiar-ho

Junts (partit al qual pertany Ciuró) és l'únic partit que s'obre a estudiar aquesta modificació del reglament, mentre que la resta de partits de la Cambra inclosos ERC i la CUP ja l'han rebutjat, ja sigui perquè creuen que Borràs vol eliminar aquest article per protegir-se davant una possible suspensió o perquè consideren necessari mantenir-lo com un mecanisme per fer front a la corrupció.

"Sembla que estem normalitzant privar d'un escó", el que al seu parer suposa que la Justícia intervingui en els resultats electorals, i ha descartat que aquest debat suposi un xoc entre els socis de Govern.

Aforaments als jutjats

En preguntar-se-li per si s'ampliaran els aforaments i se suavitzaran les restriccions als jutjats, com va demanar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Ciuró ha explicat que la Conselleria ja ho ha demanat al Consell General del Poder Judicial (CGPJ), "que té l'última paraula".

Ha explicat que el president del TSJC, Jesús María Barrientos, li va traslladar la petició per normalitzar l'activitat als jutjats, i Ciuró espera que el CGPJ respongui "com més aviat millor", la qual cosa hauria de ser abans de final d'any.

 

Foto principal: La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró / Europa Press