El Baròmetre del CIS del setembre, elaborat en plenes negociacions per a una segona investidura, pregunta sobre la investidura fallida del juliol. La mostra revela l’escàs interès que va tenir el debat entre la ciutadania, ja que un 42% dels enquestats va declarar que no l’interessava o no n’havia ni vist ni escoltat. Entre els que el van seguir, un 57,8% el valoren negativament mentre que són el 21% dels enquestats els que ho fan positivament.

Preguntats sobre qui consideren que va fer més esforços per formar govern, el 15,7% dels enquestes afirmen que va ser Pedro Sánchez, seguit de Pablo Iglesias amb el 10,3%. aquests percentatges augmenta quant es pregunta a aquells que van seguir el debat, donant un 27,7% al líder socialista i un 17,9 al de la formació lila.

 

L’enquesta, feta entre el 1 i el 18 de setembre quan s’estava negociant la segona investidura, recull que el 43.9% enquestats veia risc de bloqueig polític. Per solucionar aquest risc, el 53% es manifestava a favor de propiciar una cultura d epactes i acords entre els partits, mentre que el 37,8% es decantava per introduir reformes legal que evitin aquest bloqueig.