La fiscal general de l’Estat, María José Segarra, es va reunir la primera setmana d’octubre amb els fiscals del Tribunal Suprem i de l’Audiència Nacional encarregats del cas 1-O per tal d’unificar criteris en els escrits d’acusació contra els membres del Govern i de la cúpula dels Mossos d’Esquadra.

A la reunió, segons ha informat El Independiente, es va acordar que la fiscalia acusaria de rebel·lió tant els processats pels fets del 20-S com de l'1-O, seguint el principi “d’unitat d’actuació” que regeix les normes de funcionament del ministeri públic.

A la reunió hi van assistir els fiscals de Sala del Suprem Jaime Moreno, Consuelo Madrigal, Javier Zaragoza i Fidel Cadena; el fiscal en cap de l’Audiència Nacional i el tinent fiscal, Jesús Alonso i Miguel Ángel Carballo, i el fiscal de l’Audiència, Pedro Rubira.

Durant la trobada, segons aquesta informació, hi va haver unanimitat a l’hora d’acusar al Suprem de rebel·lió. No va passar el mateix en el cas de l’Audiència Nacional. Mentre el tinent fiscal apostava per acusar l'aleshores Major dels Mossos Josep Lluís Trapero d’un delicte de rebel·lió, el fiscal era més partidari que l’acusació es qualifiqués com a sedició.