La fiscalia podria demanar per al vicepresident Oriol Junqueras entre 25 i 30 anys de presó en considerar-lo el "líder de la rebel·lió". Així ho assegura aquest diumenge el diari ABC, que també afegeix que demanaria entre 15 i 25 anys per a la resta de consellers ―Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn, Raül Romeva i Dolors Bassa―, mentre que per a l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell o per a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart les penes podrien ser una mica més baixes.

Les penes sol·licitades per als Jordis podrien variar si finalment se'ls considera líders (15-25 anys), comandaments subalterns (10-15 anys) o simples partícips (5-10 anys).

Per altra banda, els consellers Meritxell Borràs i Carles Mundó, així com també Santi Vila, podrien ser acusats només de malversació i s'enfrontarien a penes d'entre 6 i 8 anys de presó. Segons el diari madrileny, la dirigent de la CUP Mireia Boya i els altres membres de la Mesa podrien ser acusats només de desobediència, que no comporta penes de presó. 

Així ho demanaria el ministeri públic en l'escrit de qualificació provisional que serà presentat en els propers dies, probablement a finals d'aquesta setmana. Ni el president Carles Puigdemont ni els altres sis exiliats seran citats nominalment en l'escrit de la fiscalia en estar declarats en rebel·lia.