El desenllaç d'Albert Rivera ha sigut un camí paral·lel al del marit d'Inés Arrimadas. Tot l'entorn o exentorn del partit de Ciutadans, no està de sort. Xavier Cima ha acabat la seva etapa laboral a la consultora de comunicació on treballava, Kreab, i segons avança The Objective, la motivació ha estat causada per un acomiadament: "Cada vegada treballava menys, el seu valor era mínim i sumava poc valor a la seva direcció". Cima feia tres anys que treballava a Kreab, on sembla que la representació de la seva dona a Ciutadans també ha passat factura. Els taronges estan en hores baixes i tot apunta que "tenia un nul valor la presència de Cima com a membre amb reputació" actual.

Cima, que també ve de la política, ja fa constar al seu propi Linkedin que va acabar el seu contracte el passat mes de desembre com a Digital Policy Director. El seu currículum assegura que és extens i un dels camins propers que podria emprendre és el de l'oratòria. De fet, ell mateix es defineix com un "conferenciant expert en tècniques de lideratge" i també l'hem pogut escoltar en algunes tertúlies als mitjans per parlar de temes que poden anar dels socials, als polítics o econòmics, sense cap mena d'especialització. En paral·lel, cal recordar que precisament es va traslladar a viure a Madrid quan aquesta empresa el va fitxar l'any 2018. Així doncs, el lloc de residència a partir d'ara també podria ser un factor a tenir en compte per ell i la seva família amb una Arrimadas que encara ha d'anar al Congrés dels Diputats. Aleshores, es va vendre com un gran fitxatge: "La incorporació de Xavier Cima reforça les capacitats de la firma per continuar sent una referència al sector de l'economia digital. El seu rol serà fonamental per donar resposta a les necessitats dels clients d'aquest àmbit, que demanen professionals sòlids i qualificats amb l'objectiu de donar resposta als reptes que planteja el desenvolupament tecnològic", destacava el soci de Kreab, Jaume Olmos.

Rivera marxa per la porta del darrere

De moment, silenci des d'aquesta empresa. Ben diferent dels dies que està vivint Rivera, lluny de la glòria i també el reconeixement. La marxa d’Albert Rivera del despatx d’advocats Martínez-Echevarría està molt lluny de tenir un final pacífic. Albert Rivera i José Manuel Villegas reclamen al bufet el pagament de les retribucions fixes i variables corresponents als cinc anys, del 2020 al 2025, del contracte que van signar i, a més, una reparació per valor de 500.000 euros per a cadascú per haver-los acusat públicament de “baixa productivitat”.  La resposta a aquestes peticions ha estat contundent per part del despatx d’advocats, que les qualifiquen d’inacceptables i ofensives, segons ha avançat El Confidencial. Les diferències que hi ha entre ambdues parts apunten que acabaran als tribunals. 

La reclamació de les retribucions feta per Albert Rivera i José Manuel Villegas pels tres anys que no han treballat, que algunes fonts apunten que pujarien a més de 450.000 anuals, suposa cobrar una indemnització per valor de 500 dies per any treballat, quan el que va ser líder de Ciutadans va defensar que la indemnització per acomiadament hauria de ser de 20 dies per any treballat. A aquesta petició se suma ara la indemnització reclamada per tots dos pels danys morals que, asseguren, els han causat les afirmacions sobre la seva nul·la productivitat.