L'exalcalde popular de Badalona Xavier García Albiol també pesca en el naufragi constant de Ciutadans, que veu com perd simpatitzants a un ritme trepidant. Aquests últims tres anys, la formació d'Inés Arrimadas ha perdut el 72% dels seus militants, i sembla que això no s'atura. El Partit Popular ha recuperat, pel projecte d'Albiol, l'exdiputat de la formació taronja i exsecretari de comunicació a Catalunya d'Arrimadas, David Mejía. Segons han informat els populars en un comunicat, Mejía té l'objectiu de treballar per aconseguir el màxim de suports en les eleccions municipals del 2023.

L'exalcalde badaloní ha assegurat que el seu projecte és "transversal i va més enllà de les sigles polítiques" i ha afirmat que Mejía "és la primera incorporació" de moltes altres de veïns de la ciutat "de diferents sensibilitats ideològiques que des de la seva independència política vulguin sumar esforços al voltant d'aquesta candidatura". L'exassessor de Ciutadans ha manifestat una "plena" identificació amb el projecte d'Albiol a Badalona i ha dit que aportarà tot el seu coneixement per "aconseguir que els veïns atorguin a Albiol una majoria suficient a les eleccions per governar". 

Albiol

El declivi de Cs

Ciutadans està en caiguda lliure, perd simpatitzants, afiliats, assessors, de tot una mica. El partit té de previsió començar el 2022 perdent més de la meitat dels seus afiliats en actiu. De fet, segons es desprèn l'informe de previsions econòmiques aprovades pel Consell General a finals de desembre, la formació d'Arrimadas deixarà d'ingressar el 47,65% de les quotes dels seus afiliats, que es cobren a 10 euros mensuals. Amb aquesta gran pèrdua, Ciutadans espera que en aquest 2022 resisteixin poc més de 9.500 afiliats en tot el país.

La repetició electoral del novembre de 2019 va provocar l'enfonsament de Ciutadans pel que fa a escons -van perdre 47 cadires-, però a més, també va marcar l'inici del declivi de la confiança de la militància cap al partit, més de 28.000 simpatitzants van donar-se de baixa. Els afiliats van segur caient fins als 27.402 a principis de 2020. Ara, dos anys més tard, Ciutadans, en aquest període de temps, ha perdut la increïble xifra del 72% de la militància.

Retenir la militància, a tot preu

Les baixes continuades de Ciutadans han arribat a tal punt que ja gairebé no són notícia, sinó més aviat un fet habitual. El partit taronja ha començat el 2022 amb un futur molt negre, i és que preveu perdre la meitat dels seus afiliats actius durant el nou any, segons el pronòstic que sorgeix de les previsions econòmiques aprovades pel Consell General del partit. És en aquest context que el partit taronja li ha posat imaginació al drama, creant una plataforma per fer activitats després de la feina i que han nomenat "la plataforma Afterwork". 

A la web expliquen que és una plataforma on "connectar" amb altres afiliats a través de plans i activitats, i en la qual es poden proposar i organitzar propostes, convidar qualsevol afiliat perquè se sumi als plans, i unir-se a activitats d'altre gent: "Aquesta plataforma és una passa fonamental en la nostra estratègia. Un equip fort i cohesionat es forma també fora de la política, i és imprescindible per recuperar l'espai que mereixem", apunta la formació d'Inés Arrimadas. Entre les activitats que posa d'exemple Ciutadans hi ha "fer una cervesa amb els companys de tota la comunitat", organitzar un partit de futbol o una trobada cultural. Els plans es poden proposar o bé dins el mateix municipi, o entre municipis: "Fes esport, planeja sortides culturals i coneix liberals d'altres territoris", promociona el partit.