La número u de la llista del PSC per Barcelona per a les eleccions generals del 20D, Carme Chacón, ha assegurat avui que els socialistes no volen "aquesta Espanya antiga i rància del Partit Popular, però tampoc la crispada i enfrontada que ens ha regalat Artur Mas i els seus socis", perquè desitja "un model federal".

La dirigent socialista escalfa així motors per al 20D, col·locant l'aposta per la independència del president de la Generalitat i els seus socis de JxSí en el centre del debat, cosa que prefigura un clar intent de rivalitzar amb el candidat de C's, Albert Rivera, per abanderar l'unionisme en la campanya.

Immigrants i procés

En un acte amb immigrants militants del PSC i amb el lema "Ciutadania i diversitat", al qual també ha acudit el portaveu del Grup Socialista al Congrés, Antonio Hernando, Chacón ha advocat per "anar contra separadors i separatistes", informa Efe. "Volem una Espanya federal, una Espanya que significa diversitat, però que significa sobretot concòrdia, convivència i fraternitat", ha afegit Chacón.

Segons la candidata dels socialistes catalans, "vivim en un món global que camina cap a l'eliminació de qualsevol barrera que ens separi i ara resulta que uns irresponsables han decidit que el futur de Catalunya passa per contra, per tancar-la i posar-li tanques a ella amb la resta del món".

Chacón i en un acte del PSC amb col·lectius d'immigrants / EFE

Frenar el procés

Chacón ha assegurat que els socialistes "no permetran" que tiri endavant el procés secessionista català. "No sou aliens al procés que viu Catalunya, sou el viu exemple que separar, dividir i posar fronteres no té sentit, mai porta res de bo", ha dit Chacón dirigint-se al públic de l'acte, la majoria d'origen estranger.

La candidata socialista ha afirmat que el PSC vol "una Catalunya integradora, múltiple en identitats, en orígens, que convisquin, que s'entremesclin" ha rebutjat "fronteres, divisió, exclusions, enfrontaments i fer cada dia el ridícul". "Volem mirar sense recels a ningú, sense que ningú se senti perseguit ni superior", ha conclòs.

Rivera a Madrid

El PSC busca amb la candidatura de l'exministra de Defensa parar els peus a Ciutadans als seus antics feus electorals de l'àrea metropolitana de Barcelona, que tantes victòries li van procurar en el passat.

Precisament, el president de Ciutadans, Albert Rivera, afirmava en paral·lel des de Madrid que, "de moment", el fet més probable és que a Catalunya hi hagi una nova convocatòria d'eleccions.

Després de reunir-se a la seu de la CEOE amb el president de la patronal, Juan Rosell, el de CEPIME, Antonio Garamendi, i els secretaris generals de la UGT, Cándido Méndez, i de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, Rivera ha recordat que després de les eleccions ja va advertir que el líder de CDC, Artur Mas, no tenia el suport necessari per ser investit president de la Generalitat.

Rivera ha assegurat que li consta la preocupació en aquest sentit tant de CDC com d'ERC per la situació que s'està vivint a Catalunya. El president de C's ha incidit que "ningú" dubta que l'alternativa és la seva formació, "que està liderant l'oposició i esperant a veure què passa".