El comitè de Demòcrates de Catalunya al Camp de Tarragona ha demanat aquest dimecres el cessament de Martí Barberà, excandidat d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) a Tarragona. Barberà va ser nomenat ahir director general d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa del Departament d'Ensenyament. "És un error gravíssim incorporar Barberà a un departament clau pel referèndum com és Ensenyament", ha assegurat Carles Prats, diputat de Junts pel Sí i portaveu de Demòcrates a Tarragona.

Demòcrates de Tarragona alerten que "Barberà té un llarg recorregut contra el procés i l'assoliment de la independència del nostre país". En aquest sentit, recorden que va formar part de la llista d'Unió a les eleccions catalanes del 27-S i va encapçalar la llista de la demarcació de Tarragona a les eleccions espanyoles del 20 de desembre del 2015. Segons l'escissió independentista d'UDC, el nou director general és "conegut pel seu acèrrim anti-independentisme". En el seu moment va acusar l'expresident Artur Mas d'impulsar el procés per "mantenir la cadira i el poder" i Junts pel Sí d'enganyar la ciutadania.

"Ens preocupa molt que algú des de dins, a 60 dies de l'1 d'octubre, vulgui dinamitar el projecte soboranista situant persones en el Govern català que no creuen en el procés d'independència i el referèndum d'autodeterminació", ha declarat Carles Prats. El diputat ha insistit que "és per aquests motius exposats que demanem el cessament de Martí Barberà com a director general del Departament d'Ensenyament".