Melilla ha viscut la quarta nit i matinada consecutiva de pressió migratòria en el seu perímetre fronterer, la primera amb l'Exèrcit desplegat en el reforç de la vigilància i control. Centenars de marroquins han intentat saltar la nit de dijous i matinada d'aquest divendres la doble tanca que separa Melilla del Marroc, una cosa que fins ara només protagonitzaven migrants procedents de l'Àfrica subsahariana.

Les allaus s'han anat produint en diversos grups nombrosos per diferents punts del perímetre fronterer, especialment per la zona que inclou des de Farhana a Mariguari així com a la zona de Barrio, on van topar amb la presència de l'Exèrcit, que per primera nit realitzaven tasques de vigilància a la tanca, en unió de la Guàrdia Civil, Policia Nacional i Policia Local.

Desenes de persones

A diferència de les dues últimes nits, en les quals els intents d'entrada van poder ser frustrats, en la nit d'aquest dijous han pogut accedir part dels que han aconseguit aproximar-se al perímetre fronterer per diferents punts, segons han informat Efe fonts policials. La Delegació del Govern no ha facilitat aquesta matinada xifres oficials de quantes persones han aconseguit passar, però desenes de persones ho han aconseguit, segons informa Europa Press. Es desconeix si han estatdetinguts i retornat al seu país. Els fets es produeixen després que entre dilluns i dimarts accedissin a Ceuta uns 10.000 marroquins, una cosa també mai vista.

La Delegació només confirmava que "s'ha activat el dispositiu antiintrusió" però sense donar més detalls. En cas de confirmar-se que s'ha produït d'aquesta manera, seria la primera vegada que un grup tan nombrós de marroquins intenta accedir d'aquesta manera a Melilla, un modus operandi que fins ara era utilitzat sobretot per subsaharians.

tanca frontera Melilla EPPas fronterer de Melilla amb Marroc / EP

Quatre nits

Es tracta de la quarta nit consecutiva de pressió migratòria a Melilla, les primeres de les quals va tenir lloc dimarts a la matinada i es va traduir en l'entrada de 80 migrants d'origen subsaharià a les 4.45 hores, que van aconseguir vorejar el Dic Sud en un intent de més de 300. El segon intent va ser dimarts a les 23.40 hores, també a la mateixa zona i van participar 40 immigrants, encara que cap d'ells no va poder entrar.

L'últim s'havia produït dimecres a la matinada, en la qual van participar al voltant d'un centenar de persones d'origen marroquí per la zona entre el Riu d'Or i Mariguari, que va ser frustrat per l'actuació d'agents espanyols i marroquins.

Les forces de seguretat marroquines han col·laborat en rebutjar els migrants en la majoria dels casos i l'Exèrcit espanyol s'ha desplegat des de la nit de dijous a divendres en el control de la frontera de Melilla amb el Marroc per fer front a la pressió migratòria després de la crisi sorgida arran de l'entrada de milers de persones a Ceuta des de dilluns i 80 a Melilla.

 

Imatge principal, migrants que van aconseguir saltar la tanca i van ser detinguts a Melilla el 18 de maig / EP