Els CDR han decidit aquesta nit retirar-se de l'AP-7 després de 15 hores de bloqueig. L'acció havia començat aquest dissabte, a primera hora del matí, quan alguns membres del CDR havien tallat, a priori, de manera indefinida l'autopista AP-7 al Baix Ebre, a l'alçada de l'Ampolla. La via ha estat tallada en tots dos sentits de la marxa des de les set del matí entre els quilòmetres 307 i 311. En aquest punt s'han fet desviaments senyalitzats cap a la N-340 i hi ha hagut fins a quatre quilòmetres de cua.

Els concentrats també demanaven la dimissió del conseller d'Interior, Miquel Buch, per les actuacions dels Mossos aquest dijous a Terrassa i Girona i se solidaritzaven amb els presos polítics que estan en vaga de fam, Jordi Sànchez, Jordi Turull, Joaquim Forn i Josep Rull.

Sense presència de la Guàrdia Civil

La delegació del govern espanyol descarta enviar la Guàrdia Civil per desallotjar els CDR que tallen l'autopista a l'alçada de l'Ampolla (Baix Ebre).

Ho ha comunicat la delegació a la conselleria d'Interior, després que han aparegut rumors que cinc furgons de la Guàrdia Civil s'aproximaven a la localitat del Baix Ebre, segons han indicat a El Nacional fonts de la Generalitat.

Foc i menjar

Després de més de 12 hores han fet focs per escalfar-se i poder aguantar les temperatures nocturnes. 

També els han fet arribar menjar. 

Durant la tarda han demanat menjar, begudes, tendes de campanya i altres materials. Tot fa pensar que no tenen previst abandonar la via. 

A més a més, també han decorat la barricada amb llums de Nadal.

"República ara!"

L'acció ha començat a primera hora del matí, quan un grup d'unes 200 persones, segons els Mossos d'Esquadra, han accedit a l'autopista i han escampat pneumàtics a la via. El CDR de Cambrils ha fet una crida a la mobilització amb el lema 'El poble mana, el govern obeeix! República ara'.