Els CDR han convocat, diumenge vinent, una concentració per protestar contra la presència del rei Felip VI en el sopar d'inauguració del Mobile World Congress (MWC).

Criden a sortir al carrer per dir-li que "no és benvingut" i que els catalans no són els seus "súbdits". "Diumenge, dia 24, el Borbó pretén sopar a Barcelona amb motiu de la inauguració del MWC", apunten a través de Twitter, en què fan una crida a concentrar-se a les portes del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) a les 17 hores. 

El compte oficial del CDR Catalunya ha utilitzat les etiquetes "destronem-lo", "tombem el règim", "enguany no sopes" i "ni rei ni por".  

La convocatòria ha estat secundada per l'organització Arran. En les xarxes socials han ampliat la protesta per "demostrar al carrer" que "el Borbó no és benvingut als Països Catalans". 

Plantada de la Generalitat en l'últim Mobile

L'any passat, en l'edició del Mobile 2018, cap representant de la Generalitat va rebre el Rei en el certamen tecnològic. 

També va plantar-lo l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que no va participar en cap rebuda oficial del Monarca. El secretari general d'Empresa, Pau Villòria, i el secretari de Competitivitat, Joan Aregio, tampoc van assistir en l'acte inaugural del Mobile al Palau de la Música.

rei inauguracio mobile sergi alcazar (9)

Foto: Sergi Alcàzar

Aleshores, Carlos Grau, director general de la fundació Mobile World Capital Barcelona, va negar que el Mobile World Congress es ressentís de la polèmica entorn la plantada de les autoritats al rei Felip VI. "No ens afecta", va afirmar en declaracions als mitjans durant el Mobile Lunch. 

Felip VI va fer el salt al sopar del Foment del Treball

Per altra banda, el rei Felip VI no va assistir aquest any al sopar de Foment del Treball el 20 de desembre passatel dia abans de la polèmica celebració d'un Consell de Ministres espanyol a Barcelona. 

Habitualment, Felip VI havia participat en el sopar en el qual es lliuren els premis Ferrer Salat, encara que ja no ho va fer el 2017, en vigílies de la campanya electoral.

Premis Princesa, l'última visita del Rei a Catalunya

L'última vegada que el rei Felip VI va tenir un acte oficial a Catalunya, va ser per lliurar els premis Princesa de Girona. Justament va ser una de les visites més tenses que el monarca ha protagonitzat durant el seu regnat. El Rei va arribar-hi acompanyat de la reina Letícia i del ministre Pedro Duque i no hi va haver-hi cap representant del govern català ni dels responsables dels consistoris de la província que havia de visitar.

Reis Felip VI Leticia Premis Princesa de Girona - Sergi Alcàzar

Foto: Sergi Alcàzar

La polèmica es va desencadenar després que el Borbó fos declarat persona non grata per l'Ajuntament gironí, que no va cedir-li més l'auditori de la Fira de la ciutat per al lliurament dels premis. Per aquest motiu, Felip VI va haver de de buscar refugi en un centre privat de Vilablareix, l'Espai Mas Marroch, dels germans Roca.