Els reis Felip i Letícia lliuraran els Premis Princesa de Girona (Premis FPdGi 2018) a Vilablareix el dijous 28 de juny i no a Girona. L'Ajuntament de la ciutat ja va anunciar al gener que no donaria a la Fundació Princesa de Girona el permís per lliurar els premis a l'Auditori de la ciutat, al·legant que estaven projectades unes obres.

La Fundació Princesa de Girona (FPdGi) va explicar llavors que buscarien llocs alternatius, encara que preferien poder fer-ho a Girona: "A partir d'ara estudiarem alternatives. Estem mirant emplaçaments, però encara és massa aviat. Ho volem fer en Girona, però estem valorant".

El lliurament dels premis se celebrarà a l'Espai Mas Marroch-Centre d'Esdeveniments del Celler de Can Roca de Vilablareix. Abans del lliurament de premis, la cerimònia s'iniciarà amb un debat previ entre el jugador de bàsquet Pau Gasol, la nedadora Teresa Perales i el cardiòleg Valentí Fuster. El debat serà moderat per la periodista Pepa Fernández.

Després rebran els premis l'enginyer aeronàutic José Miguel Bermúdez, l'enginyera química María Escudero, el químic Guillermo Mínguez, l'emprenedora social Arancha Martínez, la cantant Soleá Morente, el violoncel·lista Pablo Fernández i l'entitat francesa Article 1, dedicada a combatre la desigualtat d'oportunitats.