El Mobile lunch, una petita trobada protocol·lària que se celebra abans del congrés, ha estat presidida aquest migdia per les cares llargues i la fredor institucional. En plena aplicació del 155, i davant la polèmica visita del rei Felip VI després del seu discurs televisat de l'octubre, a l'acte hi han estat presents el secretari de Telecomunicacions de la Generalitat, Jordi Puigneró, i el secretari d'Estat per a la Societat de la Informació, José María Lassalle.

Puigneró ha acudit a l'acte amb el llaç groc de suport als presos polítics i ha aprofitat per confirmar a la premsa que cap alt càrrec del Govern assistirà al besamans del Rei. "Em sembla que en aquest país encara tenim llibertat per decidir a quins sopars volem anar i a quins no", ha argumentat.

Lassalle l'ha replicat i ha reclamat apartar la política del Mobile, i ha criticat el posicionament del president en funcions, Carles Puigdemont, de donar la benvinguda al monarca a la República catalana quan demani perdó per l'1-O. "Hauria de dedicar aquest tipus de declaracions a altres afers". "No s'ha d'estar generant un escenari innecessari d'anormalitat quan Barcelona, Catalunya i Espanya volen que el Mobile sigui una oportunitat per liderar la transformació digital", ha deixat anar.

Carlos Grau, director general de la fundació Mobile World Capital Barcelona, ha negat en canvi que el Mobile World Congress (MWC) es pugui ressentir de la polèmica per la plantada que les autoritats catalanes faran al rei Felip VI al sopar inaugural. "No ens afecta", ha afirmat en declaracions als mitjans, i ha assegurat que constata "complicitat" entre l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat i el govern espanyol per fidelitzar el congrés a la capital catalana