Un reduït grup de manifestants convocats per l'Assemblea i els CDR han llançat ous contra la caserna de la Guàrdia Civil a Travessera de Gràcia de Barcelona. La concentració, que ha començat a les 20h per protestar contra les detencions a empresaris vinculats al procés fetes aquest matí, ha agrupat uns pocs centenars de persones.

Després de cridar consignes com 'Puta Espanya' i 'puta policia', alguns manifestants han encès diverses bengales i han llançat ous contra els furgons que blindaven la Caserna. Per la seva banda, tres agents dels Mossos s'han dedicat a gravar els manifestants. En un moment donat els manifestants han tombat un contenidor i l'han portat fins a la línia policial, formada per tanques.

Marc Ortín / Marc González

Quan la manifestació ja era residual, poc després de les 21h, uns quants furgons de la Brimo han aparegut a tota velocitat per dispersar els concentrats. Tot seguit, una desena d'agents antiavalots han baixat dels vehicles i han caçat un grup de manifestants per escorcollar-los. No s'ha produït cap detenció.

Marc Ortín

La protesta dels CDR ha tancat una jornada en què l'independentisme civil i polític ha volgut mostrar unitat davant l'enèsim embat de l'Estat: primer amb un acte celebrat a la plaça Sant Jaume, i després en una concentració a la plaça de la Catedral.

En tots dos actes hi han participat representants de les entitats, Assemblea i Òmnium, i dels partits polítics independentistes amb representació al Parlament: JxCat, ERC, CUP, Demòcrates i el PDeCAT.