Els CDR de Girona i Salt han reivindicat una escenificació que han muntat en una rotonda de Cassà. A través de twitter han escrit: "A Cassà tampoc tenen rei! Els borbons no són benvinguts a casa nostra". I ho ha acompanyat de tres fotografies on es veu l'escenificació simbòlica del cos de Felip VI amb el cap degollat per una guillotina. El mateix final que va tenir el rei Lluís XVI amb la Revolució Francesa del 1789.

A banda i banda del ninot del Rei hi havia caps de porc penjats en uns palers a qui els CDR desitjaven el seu mateix final: "Els claveguerams de l'Estat que el serveixen mereixen el seu mateix destí!". I els noms propis que apareixen són: com a partits polítics el PP, Ciutadans i Vox; institucions estatals hi havia l'exèrcit espanyol, la guàrdia civil, la policia nacional i els borbons; com a concepte de país Espanya; i personalitats polítiques, el coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos i l'exconseller d'Interior Miquel Buch.

Coincidint amb les càrregues policials dels Mossos pels aldarulls i les manifestacions ocasionats després de la sentència dels presos polítics, els CDR van ser molt crítics amb la política de Buch. Fins i tot van cremar un ninot amb la seva figura el passat 2019 a la Plaça Sant Jaume de Barcelona. Ara, retirat del càrrec, sembla que els CDR encara el tenen present.

@CDRGironaSalt fotografia completa de Cassà

I Barcelona?

Els CDR també han participat d'un acte a Barcelona. Juntament amb altres plataformes independentistes han convocat una concentració a les portes del TSJC. L'objectiu? Encerclar-lo per protestar i recordar els tres anys del discurs del Rei després del referèndum de l'1 d'octubre i recordar la vaga general que es va viure el 2017. L'acte ha aplegat un centenar d'independentistes que, guardant les distàncies i amb les mesures de seguretat que marca la Covid-19, han llegit els parlaments pertinents abans de l'acció.