"Resistirem aquesta nova envestida, en sortirem reforçats i amb més suport que mai". Els Comitès de Defensa de la República (CDR) han comunicat que persistiran en les seves accions malgrat les detencions que han tingut lloc aquest matí.

Els CDR consideren que l'única via per combatre el nou embat judicial espanyol contra l'independentisme és des de la resistència i la perseverança. "Aquestes detencions no fan més que refermar-nos en la nostra fermesa de seguir lluitant", exposen en un comunicat fet públic aquest migdia, en el qual ataquen durament l'Estat, a qui atribueixen una "imposició feixista", "segresta" les institucions i "empresona" polítics.

image

I és que les entitats independentistes demanen "no enganyar-se" i reconèixer que l'ofensiva judicial només fa que créixer en comptes de disminuir: "L'Estat no frena, sinó accelera", sentencia i atribueix aquestes detencions als bons resultats de les mobilitzacions dels CDR.

Compromís amb la República

Per als CDR, les detencions d'aquest matí serveixen per a reforçar el seu compromís amb la República catalana. Segons han assenyalat, la "materialització" de l'Estat propi és la "finalitat única" de les organitzacions independentistes a l'hora d'impulsar les accions que, precisament avui, han justificat les detencions de la Guàrdia Civil.

Múltiples detencions

La Guàrdia Civil ha posat en marxa una operació sense precedents contra els CDR a diversos punts de Catalunya per diverses manifestacions després de l'1-O.

S'acusa als detinguts dels delicte de rebel·lió i terrorisme, després d'haver "mantingut" la mateixa línia d'actuació que l'executiu de Puigdemont. Darrere d'aquestes detencions hi ha les instruccions del jutjat d'instrucció número 6 de l'Audiència Nacional.