És el xantatge de l'extrema dreta. La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha cedit davant Vox i ha deixat de presentar l'activista independentista Marcel Vivet com a "represaliat", segons ha avançat Nació Digital. Fins ara, El Matí de Catalunya Ràdio l'introduïa com a "represaliat, activista i professor" en les seves tertúlies. Però des d'aquesta setmana ja només és un simple "activista i professor", després de la pressió exercida pel partit d'ultradreta. Així ho ha confirmat aquest dimarts la vicepresidenta de l'entitat, Núria Llorach, en una resposta escrita al Grup Parlamentari de Vox, que havia preguntat fins a dues vegades "el motiu pel qual al web de la Corporació es qualifica Marcel Vivet d'activista represaliat".

En la primera resposta, del passat 30 de novembre, Llorach va assegurar que Vivet no era presentat al programa que dirigeix Laura Rosel com a "represaliat, sinó com a activista, d'acord amb els criteris professionals de l'equip de direcció del programa". Igualment, a la web de Catalunya Ràdio sí que apareixia com a "represaliat, activista i professor". És per això que la formació d'extrema dreta va tornar a preguntar i la vicepresidenta de la CCMA ha tornat a respondre aquest 25 de gener: "Vist el contingut del present requeriment, i requerida de nou la Direcció de Catalunya Ràdio, se'ns informa que actualment la web del programa El Matí de Catalunya Ràdio presenta el Sr. Vivet com a activista, havent-se esmenat aquesta qüestió".

El Matí de Catalunya Ràdio, con el activista y profesor Marcel Vivet   Captura de Pantalla

La programació d'El Matí de Catalunya Ràdio del passat 28 de desembre, on Marcel Vivet ja només és presentat com a "activista i professor" / EN

Aquesta cessió per part de la CCMA no ha agradat gens a Vivet, que ha mostrat el seu desacord amb una contundent piulada: "A aquest pas a la presó on em fotran hi posarà Arbeit macht frei a l'entrada". Per qui no sàpiga alemany o no conegui la història de l'extermini nazi, Arbeit macht frei vol dir "el treball et fa lliure" i era una frase que es col·locava a l'entrada dels camps de concentració durant el nazisme. I és que cal recordar que Vivet és realment un represaliat, després d'haver estat condemnat a cinc anys de presó per una suposada lesió lleu a un agent dels Mossos d'Esquadra durant una manifestació l'any 2018. A més, cal recordar que la mateixa Llorach també és investigada en el marc de l'1-O.

TUIT Marcel Vivet

En l'últim mes hi ha hagut actualitat al voltant de Vivet. L'Audiència de Barcelona va acordar a finals del mes de desembre l'expulsió de l'Advocacia de la Generalitat en el procediment final del seu cas, malgrat que la fiscalia defensava que havia de mantenir-se en el procediment. L'argument central per tal decisió va ser que l'agent d'antidisturbis a qui la Generalitat defensava va marxar amb un advocat privat. A més, va sostenir que en tot el procediment només va exposar que defensava l'agent i li va retreure la seva actitud final, per haver demanat una rebaixa de la condemna imposada a Vivet, de la qual assegura que "és més propi de la defensa que d'una acusació".