Els catalans no tenen una bona consideració dels seus líders polítics i els han suspès a tots, com acostuma a ser habitual, a l'últim baròmetre del CEO. Amb tot, Oriol Junqueras és qui més s'acosta a l'aprovat repetint la nota que li va donar la ciutadania en l'últim baròmetre el passat mes de novembre, un 4,9. Així, el líder d'ERC supera per poques dècimes un vell conegut de la política catalana i líder dels comuns al Congrés dels Diputats, Jaume Asens, que arriba al 4,6. Per darrere seu hi ha un doble empat a 4,5 entre el president Pere Aragonès i Jéssica Albiach, mentre que les dues cares més conegudes de la CUP al Parlament, Eulàlia Reguant i Dolors Sabater també empaten, en aquest cas amb un 4,4. Mentrestant, Salvador Illa, que guanyaria amb claredat les eleccions al Parlament, segons el mateix baròmetre, no genera la mateixa simpatia que els seus rivals electorals, i treu un 4,2 en aquest examen. Supera, això sí, al seu predecessor, Miquel Iceta, que empata amb el president Carles Puigdemont amb un 4 en la valoració dels catalans. 

Per sota del 4 només hi ha un líder independentista, la presidenta suspesa del Parlament Laura Borràs, que és valorada amb un 3,7%. En canvi, a molta distància de la també presidenta de Junts hi ha els líders dels partits de dretes i ultradreta. Entre aquests, el més ben vist, tot i que amb una nota de 2,5 és Alejandro Fernández, seguit de prop per la seva companya al PP, Lorena Roldán. Tanquen la llista Inés Arrimadas (2,3). Carlos Carrizosa (2) i Ignacio Garriga (1,9). 

Junqueras, més ben valorat que Puigdemont per la resta de partits 

Aquestes xifres en les valoracions es deuen al fet que Oriol Junqueras és el líder que rep una millor valoració pels votants de la resta de partits. Així, per exemple, és aprovat pels votants d'En Comú Podem, que suspenen Pere Aragonès, Salvador Illa o Carles Puigdemont. Els socialistes li donen una nota de 4,9, mentre que els votants de Junts i la CUP l'aproven pels pèls, amb un 5,1 i un 5,3, respectivament. Mentrestant, els mateixos votants d'ERC li donen al president del seu partit una 7,2, un punt més que a Pere Aragonès (6,2). De fet, al president de la Generalitat només l'aproven els republicans. 

En canvi, els votants de Junts valoren molt més positivament qui va ser el seu president, Carles Puigdemont, amb un 8,4, mentre que al seu relleu al capdavant del partit, Laura Borràs, li posen un 7. Si les socialistes fregaven l'aprovat per Junqueras, a Puigdemont li posen un 2,8, i els comuns també el reproven clarament, amb un 3,4. Des d'ERC, en canvi, aproven al president amb un 6 i suspenen a Borràs amb un 4,4. 

Els socialistes només aproven als seus líders, Salvador Illa i Miquel Iceta, amb un 6 per cadascú. Es tracta d'una nota no especialment alta, però que va en línia amb la resta de valoracions que fan els simpatitzants dels seus propis líders: els de Vox, posen un 5,5 a Ignacio Garriga, els comuns atorguen a Jaume Asens i Jéssica Albiach un 6,4 i un 6, respectivament, i des de la CUP aproven a Dolors Sabater i Eulàlia Reguant, tot i que només amb un 5,7 i un 6,2. El cas de Ciutadans és més greu, ja que els mateixos simpatitzants suspenen Carlos Carrizosa amb un 4,1 i els del PP aproven Alejandro Fernández (5,6), però suspenen Lorena Roldán amb un 4,9. 

Carles Puigdemont, el polític més conegut pels catalans 

Cal tenir en compte que, si bé Oriol Junqueras continua sent el líder polític català més ben valorat això no vol dir que sigui el més conegut. Aquest títol continua corresponent al president Puigdemont: un 98% dels enquestats coneix la seva figura, mentre que el president d'ERC el segueix de prop amb un 96%. Tot i que les perspectives electorals de Ciutadans són nefastes tant a Catalunya com a Espanya, els catalans encara recorden a Inés Arrimadas (91%) quatre anys després que marxés del Parlament i completa el rànquing dels polítics més coneguts. Per darrere ells tres, que lideraven els principals partits polítics durant el punt més àlgid del procés hi ha Pere Aragonès, conegut per un 87% dels enquestats, i Salvador Illa (84%). A la cua de la llista hi ha Eulàlia Reguant (40%), Ignacio Garriga (39%) i Alejandro Fernández (36%).