Oriol Junqueras, president d'ERC, és el líder més ben valorat, encara que cap polític català aconsegueix arribar a un aprovat de nota mitjana en el darrer Baròmetre d'Opinió Política de 2022 del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) publicat aquest dimecres. Junqueras es queda a una dècima del 5, amb un 4,9 de mitjana entre tots els enquestats. El líder republicà, tot i mantenir-se en primera posició, ha baixat dues dècimes respecte a l'anterior enquesta del CEO publicada al juliol, quan sí que assolia l'aprovat amb un 5,1. Jaume Ascens, líder dels comuns al Congrés dels Diputats, és el segon més ben valorat amb un 4,5. Al tercer lloc, hi ha un triple empat. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, la cupaire Eulàlia Reguant i la líder d'En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, han estat valorats amb un 4,4. Per la seva part, el líder del PSC, Salvador Illa, se situa a una dècima. Tot i que el seu partit guanyaria les eleccions catalanes, la seva valoració es queda en un 4,3, empatat amb la cap de llista de la CUP en els últims comicis, Dolors Sabater

Els enquestats suspenen tots els líders polítics catalans en nota mitjana, però n'hi ha tres que aconsegueixen un índex d'aprovació igual o superior al 50%. És el cas de Junqueras (57%), Aragonès (51%) i Asens (50%).

Ciutadans té els líders polítics pitjor valorats en el baròmetre del CEO

Els membres de Ciutadans són els que pitjors notes han obtingut en el baròmetre del CEO. Cap d'ells arriba al 3 de nota mitjana i, de fet, Carlos Carrizosa té la valoració més baixa amb un 1,8. Ben a prop, s'ha quedat Inés Arrimadas que, juntament amb Lorena Roldán, ha estat puntuada amb un 2,2. El líder català de Vox, Ignacio Garriga, també ha obtingut una puntuació baixa amb un 2,1. Pel que fa a Alejandro Fernández, del PP, tampoc ha aconseguit arribar al 3, situant-se com el sisè líder polític menys valorat amb un 2,5. Els líders polítics del PP, Ciutadans i Vox també són els que obtenen el percentatge d'aprovació més baix. Només un 14% dels enquestats ha valorat Carrizosa amb un 5 o més nota, mentre que Garriga i Roldán s'han quedat al 19%. Arrimadas té un índex d'aprovació del 20% i Fernàndez del 21%.

Carles Puigdemont, el polític més conegut entre els enquestats

Els membres de Junts Laura Borràs i Carles Puigdemont han estat valorats amb un 3,8 de nota mitjana. Tot i suspendre, Puigdemont és el líder polític més conegut entre els enquestats pel CEO. Un 96% assegura que coneix el president a l'exili. El segueix Oriol Junqueras, amb un 94%, i Inés Arrimadas, amb un 86%. Aragonès, Illa i el ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, arriben al 80%, mentre que Laura Borràs és coneguda per un 76% dels enquestats. En aquest cas, el líder del PP Alejandro Fernández és el líder polític menys conegut amb un 37%, seguit d'Ignacio Garriga, (38%), Jaume Asens (44%) i Jéssica Albiach (46%).