Els catalans s'han solidaritzat amb els murcians per la repressió policial de les manifestacions contra el mur de l'AVE. La protesta ciutadana que va tenir lloc ahir a Múrcia contra aquesta construcció ha comptat amb el suport de desenes de catalans que s'han traslladat fins a la capital de la regió, que quedarà dividida en dos per un mur segons els plans del govern espanyol. Els manifestants reclamen el soterrament de les vies per a posar fi al problema. 

La protesta murciana fa mesos que dura i han acabat en diverses ocasions amb dures imatges de violència policial contra manifestants pacífics, el que per a molts catalans recorda a la repressió dels cossos policials espanyols durant la jornada del referèndum de l'1-O.

Desenes de catalans, que també van patir aquesta repressió i violència durant l'1 d'octubre, s'han mobilitzat per a assistir a la concentració a Múrcia d'aquest dissabte per mostrar-los el seu suport contra la repressió de l'Estat.

Sota el lema Vuestra lucha es nuestra luchaOmplim Múrcia s'ha solidaritzat amb els murcians. Els catalans que hi han assistit no portaven cap senyera, perquè volien separar-se de qualsevol afer polític. Els catalans desplaçats fins allà han dormit a cases dels veïns que acampen a les vies del tren.