El ministre de Justícia, Rafael Catalá, considera que la querella que el president del Parlament, Roger Torrent, té previst presentar contra la decisió del jutge Llarena d’impedir l’assistència de Jordi Sànchez al ple d’investidura és “un error gravíssim”.  En una entrevista a Onda Cero, Catalá ha afirmat que “amenaçar un jutge amb una querella perquè no t’agrada el que ha dit està fora de lloc”, i ha afegit que a un jutge “se li plantegen arguments”, no querelles.

Confia que hi haurà extradició "per un delicte o un altre"

El ministre també ha dit que confia que la justícia alemanya lliuri el president Carles Puigdemont “per un delicte o un altre”, perquè encara queda “un llarg camí per recórrer”.

Catalá no ha descartat que el jutge espanyol es dirigeixi al Tribunal de Justícia de la Unió Europea per plantejar si “el tribunal alemany ha d’entrar en el fons de la qüestió o constatar alguns aspectes formals”. “Jo soc partidari de la segona opció”, ha manifestat. En aquest sentit, ha dit que “si a partir d’ara un tribunal [alemany] ha de revisar el que ha fet un altre [l’espanyol], això suposa tornar molts anys enrere".

El minisitre creu que "el més raonable" seria que la decisió del tribunal alemany s'adeqüés "al màxim possible" al que estableix el Tribunal Suprem. 

Sobre la resolució del jutjat territorial de Schleswig-Holstein, que va descartar extradir Puigdemont pel delicte de rebel·lió, Catalá considera que s’ha cantat victòria abans d’hora. “Alguns se’n van alegrar molt, però el text parlava de delictes contra la unitat d’Espanya, de malversació, de la no limitació de drets polítics... Per deduir una victòria d’això s’ha de tenir un criteri molt ampli".