La notícia difosa per la premsa belga que el president Carles Puigdemont hauria llogat una casa de 550 m² a la localitat belga Waterloo per 4.400 euros al mes, ha provocat nombroses crítiques. Tot i que l'entorn del president no confirma el contracte de lloguer, l'espanyolisme ha sortit en tromba a criticar els "luxes" del president.

La casa que hauria llogat Puigdemont està als afores de la localitat belga, a 20 km de Brussel·les. Disposa de 6 dormitoris, 3 banys, una cuina espaiosa i lluminosa, un garatge amb capacitat per a 4 cotxes i una terrassa de 100m². 

L'habitatge que hauria llogat el president, però, no gaudeix de tants luxes com les d'alguns altres polítics de l'Estat. Diversos representants o exrepresentants han protagonitzat fortes polèmiques quan han sortit a la llum les cases en què viuen. 

Un dels últims casos ha estat el d'Albert Rivera, que aquest passat mes de novembre es va mudar a Pozuelo de Alarcón, el municipi més car d'Espanya. En el seu cas, la casa no seria tan gran com la de Puigdemont, ja que serien 150 m², dividits en dues plantes, un ampli jardí, dues places de garatge i superaria el milió d'euros

Felipe González i Aznar, els més polèmics

Ara bé, un dels casos més esperpèntics va ser el de l'expresident espanyol Felipe Gonázalez. L'any 2010 es va fer públic que l'exmandatari tenia una mansió a l'exclusiva platja de Jbila a Tànger, al Marroc, a primera línia de mar. Tot i això, finalment Felipe Gonázalez no tenia una mansió, sinó uns terrenys de 5.000m² valorats en 2,5 milions d'euros que va acabar venent a la família reial d'Aràbia Saudí.

Per altra banda, quan José María Aznar va abandonar la Moncloa, ell i la seva esposa, Ana Botella, van mudar-se a la urbanització Monte Alina, també a Pozuelo de Alarcón, com Albert Rivera. En el cas de l'expresident popular, però, parlem d'una casa plena de luxes. Uns 600m² repartits en dues plantes i un soterrani, un jardí de 1.600m², i valorada en 1,8 milions d'euros.

Finalment, una altra de les polèmiques va saltar l'any 2009, quan l'aleshores president de la Generalitat José Montilla va adquirir un luxós xalet a Sant Just Desvern per dos milions d'euros. 

On viuen els polítics en actiu?

Tot i que aquests han estat els casos més polèmics que han sortit a la llum, altres polítics viuen en cases que es podrien considerar luxoses.

De polítics en actiu, destaca el cas del president Mariano Rajoy, que tot i viure actualment al Palau de la Moncloa, té diverses propietats. Entre elles, un pis de 70m² al passeig de la Castellanana, una casa a Sanxenxo (Pontevedra) i un dúplex a Aravaca, a uns deu minuts en cotxe de Madrid. Aquesta última propietat està dins una urbanització amb vigilància les 24 hores del dia, dues piscines i pista de tennis. Es tracta d'un pis de 279 metres, que estaria valorat en 902.000 euros.

Per altra banda, la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, és propietària d'un luxós xalet amb piscina i jardí a Fuente del Berro, una de les zones més selectes de la capital espanyola. La propietat tindria 231 m², estaria ubicada a prop del parc del Retiro, tindria vigilància les 24 hores i un preu de mercat que rondaria els 866.400 euros.

Com Rivera i Aznar, el líder del PSOE, Pedro Sánchez, també va escollir l'exclusiu Pozuelo de Alarcón per ubicar la seva residència. En el seu cas, però, viuen en un pis. 

Finalment, el líder de Podemos, Pablo Iglesias, viu en un barri de Vallecas, a Madrid, en un pis que va heretar de la seva mare quan va morir la seva àvia. L'immoble, de 60 metres, té un preu aproximat de 83.000 euros.