El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha llogat una casa a Waterloo (Valònia, Bèlgica) on podria anar a viure, segons informa el diari L'Echo i cita també Le Soir. Segons aquestes fonts, el contracte de lloguer va ser signat ahir dimecres per l'empresari de Girona que acompanya Puigdemont a Bèlgica, Josep Maria Matamala. L'entorn del president no ha trigat a reaccionar i ho ha desmentit.

Fonts properes al president han assegurat a Eldiario.es que la informació de la premsa local no és verídica. De fet, apunten que el president i els consellers en funcions segueixen residint en els mateixos indrets, sense haver fet cap canvi de domicili. "Ningú viu per sobre de les seves possibilitats sinó més aviat amb economia de guerra", ha relatat les fonts.

La suposada casa de lloguer

La casa està als afores de Waterloo, envoltada d'altres cases, i té 550 m², amb 6 dormitoris, 3 banys, cuina, garatge per a 4 cotxes i una terrassa de 100 m². Segons L'Echo el lloguer mensual és de 4.400 euros. L'adreça de la casa és al carrer de l'advocat.

Segons Le Soir, els consellers a l'exili residirien a prop de Puigdemont.

Puigdemont va viure un temps en una casa a Anvers, cedida per un amic independentista flamenc. I també ha estat en un hotel a Brussel·les. El lloguer ha coincidit amb el fet que a finals del mes passat, en concret el dia 30, es van complir els tres mesos d'estada de Carles Puigdemont a Bèlgica. I aquest és el termini màxim de permanència al país sense necessitat de demanar-ne la residència. Ara haurà de sol·licitar-la perquè si no hi ha el risc de ser expulsat a la frontera.

Entre els requisits per obtenir la residència, hi ha que s'ha d'acreditar que es disposa d'una adreça fixa.

Waterloo és una població valona pròxima a Brussel·les, i té uns 30.000 habitants. És famosa per la batalla que va provocar la derrota de Napoleó el 1815 davant les tropes angleses i prussianes.