El líder del PP, Pablo Casado, ha fet costat a la plataforma espanyolista S'ha acabat! després que aquest matí estudiants antifeixistes han intentat boicotejar l'acte que havien convocat a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). "Ni venceran ni convenceran", ha advertit el líder popular en una piulada a través del seu compte de Twitter on ha assegurat: "Seguirem defensant la unitat d'Espanya i la llibertat, i poder escollir una educació en castellà".

L’acte al campus de Bellaterra havia estat convocat per S'ha acabat! com a resposta al boicot que la plataforma va patir fa unes setmanes a la mateixa universitat, quan uns estudiants van destrossar una de les seves carpes. Aquest matí, la plataforma ha rebut el suport de diputats de Vox, Ciutadans i PP al Parlament de Catalunya, que han acudit a la convocatòria. Aquesta tarda ha estat Casado qui ha volgut expressar el seu suport a través de Twitter: ​"La meva rotunda condemna als radicals separatistes a Catalunya contra els valents de S'ha acabat!", ha piulat a més d'afegir una publicació de la plataforma amb un vídeo dels episodis de tensió.

Captura de Pantalla 2021 11 25 a les 18.53.28

Captura de la piulada de Pablo Casado a Twitter

 

Entre els assistents a l'acte hi havia el president del grup parlamentari de Ciutadans, Carlos Carrizosa, i el portaveu del grup, Nacho Martín Blanco; el popular Alejandro Fernández i el regidor del PP de Barcelona Josep Bou, així com el diputat de Vox Alberto Tarradas.

La tensió s'ha disparat mitja hora abans del començament de l'acte i s'han produït les primeres càrregues policials. Els Mossos han procedit a separar uns i altres, sota la pluja que queia amb intensitat. Finalment, la plataforma espanyolista ha optat per traslladar l'acte a un dels cinemes del campus, mentre les protestes continuaven a l'exterior amb els manifestants encapsulats per la policia.

Els convocants de l'acte i els representants dels partits unionistes han acabat marxant del campus pel pàrquing de la Universitat.

 

A la imatge principal, Pablo Casado durant una intervenció al Congrés / Efe