La UAB ha tornat a ser escenari de tensió i confrontació aquest dijous, quan els Mossos han carregat amb força contra un grup d’estudiants que pretenien boicotejar un acte de la plataforma espanyolista S’ha Acabat!. Mitja hora abans que es convoqués l’acte, els estudiants antifeixistes havien llançat pots de fum i els agents antidisturbis han respost carregant. La situació ha sigut tensa, ja que s’ha produït sota una intensa pluja i en un dels ponts del campus, cosa que ha reduït molt la visibilitat.

 

L’acte ha estat convocat com a resposta al boicot que la plataforma va patir fa unes setmanes a la mateixa UAB, quan uns estudiants van destrossar una carpa que havien muntat. Diputats de Vox, Ciutadans i el PP, que ja en el seu moment van condemnar els fets, han volgut acompanyar els estudiants espanyolistes.

En una atenció als mitjans, dirigents com Carlos Carrizosa, Alejandro Fernández, Josep Bou i Antonio Gallego han criticat la protesta i han lloat la "feina" dels joves de la plataforma unionista. També han carregat contra el Govern, el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, i el rector de la mateixa UAB per, al seu parer, "abandonar" els "estudiants constitucionalistes".

espanyolistes s'ha acabat uab acte - sergi alcazar

El diputat de Vox Alberto Tarradas, a la UAB / Foto: Sergi Alcàzar

Poc després de les càrregues, els Mossos han acabat de separar ambdós bàndols. I a causa de la pluja que queia, els estudiants espanyolistes han decidit fer l’acte a un dels cinemes del campus mentre els joves antifeixistes s’han quedat protestant fora, sempre encapsulats per la policia catalana.

A l’acte, els dirigents de S’ha Acabat! han carregat contra l’independentisme i han acusat els antifeixistes de “totalitaris”. Mentre rememoraven els inicis de l’organització, també han acusat el rector de la UAB de desemparar-los davant dels “atacs i amenaces” dels independentistes.

antifeixisa uab s'ha acabat policia fum acn

Els pots de fum llançats pels estudiants / Foto: ACN

Més tensió i cops en acabar

En acabar l’acte, els dirigents de S’ha Acabat! i els diputats unionistes s’han apropat fins on estava la protesta, tot i que quedant dos cordons policials al mig, i amb un megàfon els han blasmat i han dit que il·legalitzaran organitzacions com Arran i la Forja. Alguns assistents espanyolistes també han retret als agents que no dissolguessin la protesta.

 

Quan ja havien marxat tots els assistents de l'acte unionista, els Mossos han anat desfent el cordó, cosa que ha provocat que els estudiants s'abraonessin sobre ells fins que els han fet marxar corrent per la sortida del pàquing del campus.

Els diputats i la resta d'assistents havien marxat minuts abans escortats pels Mossos fins al pàrquing, que havia quedat totalment blindat per agents antidisturbis tot i que cap estudiant ha aparegut per allà.

sergia alcazar- carlos carrizosa diputat cs uab s'ha acabat acte

El líder de Cs, Carlos Carrizosa, el portaveu, Nacho Martín Blanco, i el diputat de Vox Alberto Tarradas al pàrquing de la UAB / Foto: Sergi Alcàzar

 

Imatge principal: estudiants de la UAB protesten contra l'acte de S'ha Acabat! al campus / Foto: Sergi Alcàzar