El líder del PP, Pablo Casado, ha retret aquest divendres al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que hagi aplicat l'estat d'alarma a Madrid per frenar l'increment de casos de coronavirus, però no en altres comunitats com Navarra o Catalunya. Per això, ha valorat en una roda de premsa que es tracta d'una mesura "injusta" i amb "finalitats electorals". 

Amb aquest estat d'alarma es reimposa el confinament perimetral a nou ciutats de la comunitat autònoma, entre elles la capital. Segons l'acord segellat pel Govern amb les comunitats autònomes es procedeix a confinar perimetralment una ciutat de més de 100.000 habitants quan aquesta té una taxa de 500 casos per 100.000 habitants alhora que la comunitat autònoma té una positivitat superior del 10% o una ocupació de llits de l'UCI major del 35%.

En el cas de Madrid, ahir tenia una incidència acumulada de 563,86 per cada 100.000 habitants, un índex de positivitat del 14,9% i una ocupació de la UCI del 39,81%. Per la seva part, la incidència acumulada de Catalunya i Navarra és de 194,68 casos i de 655,90 i un índex de positivitat és del 8,1% i de 13,7%, respectivament. Així mateix, Catalunya té una ocupació hospitalària del 16,56% i Navarra del 20,93%, segons dades del ministeri de Sanitat. 

Control policial Madrid EFEControl policial a Madrid / EFE

Madrid complirà la llei

Ara bé, malgrat que les dades situa a Madrid en una situació molt complicada davant de la pandèmia de coronavirus, Casado ha insistit que l'estat d'alarma decretat pel govern espanyol és "ruïnós" i "genera alarmisme". Ara bé, tot i això, ha precisat que el govern de la comunitat autònoma l'aplicarà. "Nosaltres complim la llei", ha asseverat.

El líder del PP  ha donat tot el seu suport a la presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i ha assegurat que les mesures que havia pres eren "eficaces", però que des de l'Executiu espanyol s'intenta "demonitzar" les regions on governa el PP.  "Hem fet tot el possible per pactar una normativa per complir el que diu el TSJM i alhora ser lleials amb qui té el comandament únic sanitari que és el govern de la nació", ha afirmat perquè "no es pot demonitzar els madrilenys". 

A més, ha acusat al ministeri de Sanitat, liderat per Salvador Illa, d'haver mentit en les xifres. "Crec que el ministre Illa hauria de ser més humil i el president del govern espanyol hauria de mentir menys", ha afirmat.

Tot i la situació que actualment es viu a la comunitat autònoma, Casado ha descartat que es faci un avançament electoral i ha recordat que la presidenta de Cs, Inés Arrimadas, va apuntar també que no donaria suport a una moció de censura contra Isabel Díaz Ayuso. Ha expressat el "suport total" del PP a la presidenta de la Comunitat de Madrid.